Kerstkransen van gevlochten stofrollen

Die stoffen kerstkransen waren hip in de negentiger jaren en ze waren ideaal om in huis te hebben met tieners! Wij kregen zo’n kerstkrans van de oma van die tieners (ze vertelde dat het nog best een hoop werk was om die slangen op te vullen), en die lag gedurende lange tijd altijd in december ergens te slingeren. Mijn zoon zag dit exemplaar (uit de kringloop, maar verder precies hetzelfde als de onze van vroeger) liggen en zei: Daar speelde ik vroeger altijd mee. En dat was ook zo. Een tiener moet iets met z’n handen kunnen frutselen als hij bij z’n ouders op de bank hangt. Daar was die krans goed voor.

En heel wat keren werd hij van de bank naar de persoon op de stoel gegooid, en weer terug. Een ideaal gooi-ding, zo’n stoffen kerstkrans! Ze liggen nu in kringloopwinkels en als ik had gewild dan had ik er wel meer dan drie kunnen kopen, maar ik vond dit wel genoeg om te laten zien. Kerstkransnostalgie! Als je er ook één vindt: niet ophangen, maar ergens neerleggen. Dat geeft meer interaktie!

2 gedachten over “Kerstkransen van gevlochten stofrollen”

  1. Achhh wat heb ik die veel gemaakt in die tijd. Eerst met kerststofjes voor alle vier de stoffenwinkels waar ik toen voor werkte en later met Peter Pan, quiltstofjes. Ik denk wel zo’n 250 stuks… op de dag de repen op de machine naaien en s’avonds vullen en vlechten.

    1. Hallo Yolanda, wat leuk jouw reactie, die een goede illustratie is van hoe populair deze kransen destijds waren.
      Heb je er echt wel 250 genaaid! Wat enorm veel!
      Ik hoop dat je er nog een paar hebt bewaard als mooie herinnering. Zelf vind ik ze weer heel leuk om te zien, nadat ik er eerst een tijdje helemaal op was uitgekeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.