Maan boven Madeira

De koek was op, het randje was klaar, en de vakantie was voorbij. We stonden vroeg op om op tijd op het vliegveld te zijn en reden met de huurauto over de smalle en steile en bochtige weggetjes. Nog een bijzondere uur in de maanverlichte ochtendschemering. Bij het uitzichtspunt stopten we nog even voor een laatste blik op het mooie vakantieplekje aan de oceaan. Daar had ik lekker geborduurd, geluierd en geluisterd naar het geluid van de oceaan. Nu even melden dat ik weer thuis ben, na een goede vlucht. Wat was het heerlijk om op Madeira te zijn!

Als ik had gewild had ik wel honderden foto’s kunnen maken in de prachtige omgeving. Maar ik liet het bij enkele tientallen, en die ga ik eerst uitzoeken. Ik heb wel zin om nog meer foto’s te laten zien, maar ik weet nog niet goed in welke vorm ik die ga gieten. Ik wil wel graag dat het wat gerelateerd blijft aan handwerk. Bovenstaande foto maakte ik om te laten zien dat ik een oud patchwork onderzetter overal mee naar toe sleep. Op vakantie kom je vaak op plekjes met ruwe stenen picknicktafels en dan is het fijn als je je fototoestel of mobiel even ergens op kunt leggen zodat hij niet beschadigt, dus daar dient dat patchworkje voor. En voor het kleuraccent natuurlijk ook.
Ik borduurde een bloemenrandje op vrij grove stof, zodat ik in het felle zonlicht niet te kleine kruisjes hoefde te maken. Bovendien passen die grotere bloemen goed bij het eiland: het staat er vòl mee!

Bewaren

3 gedachten over “Maan boven Madeira”

 1. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Ik ben nu toch wel heel benieuwd naar de plek waar jullie zaten. Wij hadden een appartement in Paguera. Uitzicht over zee die overigens nog veel te koud was. Ook het zwembad was nog gesloten. Verder hebben we overdag meestal heerlijk weer gehad. Ik heb veel gelezen, geborduurd en een beetje gehaakt. Nu de was nog doen. Hartelijke groeten, Beerta

 2. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  O, o, wat ben ik toch een Sufferd! Ik haal steeds Madeira en Majorca doorelkaar. Ook nu weer. Ik ben op Majorca geweest en kan je dus onmogelijk zijn tegengekomen . Excuses. Hartelijke groeten, Beerta

  1. Hallo Beerta,
   Gelukkig heeft de maan vast ook boven Majorca geschenen!
   Was je precies dezelfde tijd weg als ik? Wat heerlijk om op deze tijd op vakantie te gaan hè?
   Ik hoop dat jij het ook fijn hebt gehad!
   En het zou natuurlijk wel heel sùper zijn als ik je was tegengekomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.