Nr. 11.000: Gewoon en bijzonder

Voor vandaag had ik een serie oude boekjes over Engelse kantsoorten op m’n programma staan. Ik had alles gescand en voorbereid en wilde het eerste boekje toevoegen aan m’n shop. Nummer 10.999 was net geweest, een oud haaktijdschrift, en nu kwam 11.000 aan de beurt voor het eerste kantboekje wat ik wilde toevoegen. Ik dacht: Dat negeer ik maar. En daarna dacht ik: Toch even kijken hoe ik dat bij de andere ronde nummers deed. En zo zag ik dat ik aan bijna elk duizendtal wat aandacht had besteed. Ik las ook het blogje terug bij het eerste duizendtal, dat vond ik toen zelf echt wel veel. Ik kreeg leuke reacties op dat blogje, van lezeressen die aangaven dat ze ervan genoten om al dat oude spul voorbij te zien komen op mijn blog.

Dat blogje eindigde met de opmerking dat ik benieuwd was wanneer ik aan nummer 2000 toe zou zijn.
En nu na tien jaar kan ik zeggen dat ik dus ongeveer duizend nummers per jaar doe! Elk nummer staat voor een oud handwerk of een oud boek of een oud tijdschrift. En het gáát maar door! Er is zòveel moois!

Dus ik liet mijn plan van vanmorgen varen om verder te gaan met die kantboeken (dat komt later wel) en zocht een oud kleedje. Gister een heel stel afgeprijsde potjes narcissen gekocht, dus decoratie had ik binnen handbereik. Ik zocht een gehaakt kleedje wat ‘gewoon’ is en toch ‘bijzonder’. Zo is het met die gehaakte kleedjes: soms lijken ze ‘gewoon’, omdat er zoveel van zijn gemaakt. Maar ze zijn ook bijzonder. Vooral als je ze overlaadt met gele bloemen, of als je bedenkt dat ooit iemand dit heeft gemaakt en daar plezier in had. Na verloop van tijd gaat zo’n handwerkje soms ‘zwerven’ en soms gaat die zwerftocht even via mijn blog, voordat het weer bij iemand anders terechtkomt. Dat is Tweedehandswerk!

Dus nu ben ik al doorgedraaid naar nummer 11.000! Het gáát maar door!
En zo is het met al die oude handwerken en boeken: Ze zijn ‘gewoon’ en toch ook ‘bijzonder’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.