Oude dunne breinaalden

Het is leuk om oud breiwerk te bewonderen en te zien hoe fijn het is gebreid. Maar je kunt het pas goed begrijpen als je ook eens wat oude breinaalden ziet, waarop vroeger is gebreid. Wij kennen nu nog de maatvoering van breinaalden die dan telkens één of een halve millimeter dikker worden. Maar vroeger waren er dus ook breipennen die een kwart millimetertje dikker waren! Dat zegt wel wat over hoe fijn het breiwerk was.

Ook de verhalen van vrouwen die vroeger als meisje klamme handen kregen van hun breiwerkjes op de dunne pennetjes zijn beter te begrijpen als je deze naalden ziet. Dat breide vast niet zo lekker als de breipennen van nu.

3 gedachten over “Oude dunne breinaalden”

  1. Patricia Caminada

    Ik heb ook nog van die oude breinaalden met kwart aanduiding, net als haaknaalden. Van mijn oma en moeder geweest.

  2. Oude breinaalden, hoe dunner hoe mooier. Van Octavio, de man van Liselisette die in Peru wonen heb ik breien geleerd op de Peruaanse manier. Het breiwerkje altijd nog op de pennen staan. De breinaalden zijn oude fietsspaken. Daar word heel veel door de mannen gebreid. In mij bezit is ook een muts die door Roger is gebreid. Roger breide mutsen met 12 patronen die een betekenis hebben. Verkocht deze mutsen om zijn studie te betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.