Een spelletje Amazone

Met een spel ben je even in een andere wereld! Ik gaf een Amazone-spel aan m’n zus maar we hadden nog geen tijd om het gelijk te spelen, want de kamer was vol met familie en er was allerlei interaktie. We zijn met deze Pasen met meer familie bij elkaar dan met Kerst, want toen zat de helft in het buitenland. Maar nu beleven we mooie dagen om elkaar te zien en te ontmoeten. M’n zus en haar gezin heeft ongeveer twintig jaar in de tropen gewoond en kwam – net als de onderzoekers in het Amazonegebied aan het begin van de 19e eeuw – allerlei wonderlijke bloemen, vissen, vlinders, vogels en reptielen tegen. Het Amazone-spel heeft allerlei fiches met deze flora en fauna en in het spel moet je dan zoveel mogelijk fiches verzamelen. Als een speler een dorp aandoet, bouwt hij daar een hut als nieuwe expeditiebasis en ontvangt een bijbehorend expeditiefiche. En dat levert ook weer punten op.

Ik vond het een mooi speelbord, waarop junglepaden en waterroutes met elkaar verbonden zijn. Je kunt met goudstukken betalen om een hut op een goede locatie te bouwen. M’n zus woont nu al weer wat langer in Nederland, maar ik vind het op hoogtijdagen nog steeds ‘goud’ om haar weer te zien, nadat ze zoveel jaren ver weg was. Vandaag ontmoeten we weer àndere familie, ook goud! En dan gaan we weer andere spelletjes spelen. Jullie ook een fijne paasmaandag gewenst!

O ja: Met een borduurwerkje van een mooie vogel ben je óók even in een andere wereld!
Naai een goudfazant op je jas of tas of kussen en dan ben je ook in tropische sferen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Een spelletje Amazone”

    1. Ja inderdaad: drie dagen achter elkaar familie-ontmoetingen!
      Mocht je nog een spel zoeken, dan is Pandemic ook erg leuk. Daar blogde ik een dag later (na dit blogje) over. Een verrassende invalshoek, omdat je met alle spelers tégen het bord speelt. De spellenwereld heeft een enorme vernieuwing ondergaan en er zijn heel leuke spellen te koop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.