“Deze heeft mijn oma nog gemaakt”

In het vorige blogje gaf ik weer wat ik meestal antwoord als mensen mij vragen of ik interesse heb in de borduurwerken van hun (overleden) moeder of oma. “Probeer het in de wijdere familie- of kennissenkring te vragen”.
Dit blogje is een vervolg daarop. Namelijk: je kunt de handwerken van je moeder of oma of tante ook gewoon kado geven! Deze week was er een advies in het nieuws dat je maar beter nu alvast december-kado’s kunt kopen, want straks wordt alles duurder. Variatie: Ga die kado’s niet kòpen, maar haal ze uit de nalatenschap van een moeder of oma die veel heeft gehandwerkt!

Dus in plaats van al die handwerkjes naar een rommelmarkt of kringloop te brengen, kun je ze ook juist koesteren en gebruiken als kadootjes. Er is vàst wel ergens een neefje of nichtje die voor het eerst op kamers gaat wonen, en het dan heel leuk zou vinden om een paar ouderwetse/nieuwerhippe pannelappen te krijgen. “Deze heeft mijn oma nog gemaakt!” hoor je het zo’n knul al zeggen? Of iemand anders, van wie je in eerste instantie niet zou denken dat ze daar om zouden geven. Maar met het juiste kadopapiertje, het juiste gedicht, of de juiste aandacht, kunnen die oude handwerken bèst nog goed terechtkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.