Alle blogjes van de maand: februari 3, 2016

Boekje kant, Boymans van Beuningen

Naaldkant en tulekant

“In de geschiedenis van de textiel is de materiële ‘kant’ een uiterst boeiend verschijnsel omdat dit weefsel meer dan vier eeuwen in West-Europa een prominente plaats heeft ingenomen”, lees ik in de inleiding van dit mooie boekje. Later werd de kunst ontwikkeld om kant machinaal te vervaardigen.

Lees verder »
Twee kinderborduurwerkjes

Borduurwerkjes van kinderen

Kinderborduurwerkjes die na voltooiing niet worden ingelijst maar op een rommelmarkt of kringloop terechtkomen: dat vind ik altijd wat sneu voor het kind wat het heeft gemaakt. En ik begrijp het ook niet zo goed. Het is voor het kind veel stimulerender als een volwassene zo’n borduurwerkje even verwerkt waardoor het kind er trots op kan zijn.

Lees verder »
Acht oude patchwork kussens

Cursus patchwork jaren tachtig

Quilters-van-nu zijn eraan gewend geraakt dat we een overvloed van mooie boeken tot onze beschikking hebben, dat we naar gezellige workshops en cursussen en bee’s kunnen gaan, en dat we op internet tutorials in overvloed kunnen bekijken. Aan het eind van de vorige eeuw was dat allemaal nog niet het geval. Ik heb wat lesmateriaal van de opkomst van het quilten in de tachtiger jaren illustreert.

Lees verder »
Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.