Bermbloemen borduren

Een paar dagen geleden maakten we (na de tandarts) een wandeling in een puntje van de Betuwe. Het is een sombere week, maar voor het Fluitekruid maakt dat niet uit! Het was mooi om toch even een klompenpad-route te kunnen volgen.

Vandaag gaat er een Permin kalender uit 1984 met kruissteekpatronen van bermbloemen op de post. Deze was besteld en toen ik hem uit m’n kast haalde zag ik dat ik er nog één heb. De inhoud is hetzelfde maar de voorkant is net iets anders. Mijn werkwijze is meestal dat ik dan een nieuwe scan maak en het produkt dan aanpas met de nieuwe foto. Hetgeen je bestelt moet overeenstemmen met het plaatje wat je ziet!

Het duurt lang hè, al die somberheid? Ik vind het niet erg, want ik ben lekker thuis bezig. En ik doe m’n best om de pakjes zo vrolijk mogelijk in te pakken!
Voor wie tòch last heeft van het sombere weer: je kunt de bermbloemen dus óók borduren: de produktfoto van de Permin-kalender is inmiddels weer aangepast!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handwerk onder de brug (3)

Borduurpakketten buitenleven

Zelf kleding maken en aanpassen

Stekelig

Comments

 1. Mien B. zegt:

  Ooooooo dat schitterende fluitenkruid. Wat geniet daar elk jaar weer van !

  • Margriet Hof zegt:

   Ik ook! En ik pluk ook wat voor binnen. Dat je een hoop rommel krijgt van die bloemen neem ik graag voor lief.

 2. Bermbloemen, ze zijn mijn favoriet (in het echt dan…………., ik ben niet zo van de kruissteekjes). Zo fijn dat het Fluitekruid uit mijn kindertijd weer volop langs wegbermen staat: “het witte kant”. In de jaren 70 was het bijna helemaal verdwenen en als ik foto’s zag van dijken en wegbermen vol met Fluitekruid kon ik alleen maar aan mijn jeugd denken. Eind jaren 70 kwam er een nieuw bermbeheer en kwam het langzaam weer terug. En toch hebben we nog altijd té weinig insectenplanten, zo zie ik steeds minder Pinksterbloemen bijvoorbeeld. Ik compenseer in mijn tuin, maar dat is natuurlijk lang niet grootschalig genoeg. Dit voorjaar was prachtig: wit en geel in weilanden en wegbermen, volop genieten!

  • Margriet Hof zegt:

   Bedankt voor je aanvulling over het bermbeheer, waar gelukkig meer aandacht voor is gekomen. Inmiddels is het gelukkig weer zo dat we ons geen voorjaar meer kunnen voorstellen zonder Fluitekruid. Het was inderdaad een mooi voorjaar met weilanden vol Paardebloemen. Pinsterbloemen heb ik ook al wel veel gezien, vooral op de wat drassige weilanden.

   Wat ik grappig vond: heel kort na jouw reactie kwam er een reactie van degene die de bloemen-agenda had besteld: “De bestelling is binnen, bedankt! Kan niet wachten om te beginnen, mooie patronen!” Dus van iemand die wèl ‘van de kruissteekjes is’!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen