Contouren bloem

Contouren etnische bloem op grof stramien

Het kan niet altijd netjes zijn hè? Beetje rommel hoort er ook bij. Zò lag mijn handwerk de afgelopen dagen op een tafel, temidden van nog veel meer spulletjes. En daar nam ik dan ook maar eens een foto van. Ik heb inmiddels al heel veel andere handwerksters aangeraden om af en toe een foto te maken van het handwerk waar zij mee bezig zijn. Vooral als het een groot werk is, is het leuk om na voltooiing ook nog te kunnen terugkijken op het proces. Het handwerk op het tafeltje naast je, of het handwerk op vakantie, of het handwerk naast het boek wat je aan het lezen bent. Voor een ander minder interessant, maar voor jezelf geven die foto’s na een jaar of langer een leuke “o ja!”-herinnering. Dus bij deze ook de tip aan iedereen: vergeet niet af en toe een foto van je handwerkproject te maken!

“Het kan niet altijd netjes zijn hè?” zo begon ik dit blogje. Nee, maar àl te slordig hoeft nou ook weer niet. Ik borduurde de contouren van deze bloem de afgelopen dagen waarbij ik alleen het uitgescheurde plaatje van een oude Ariadne-bladzijde als voorbeeld had. Op de foto ligt het linksboven. Dat was soms wel lastig, en vergde wat nauwkeurig kijken en tellen. En wat gebeurt me nu? Ik ben bezig om mijn verzameling handwerk-tijdschriften door te kijken en vind eenzelfde patroon! Nèt nu ik klaar ben met tellen. OK, ik kan toch wel eens wat netter worden….

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Flow rozen om te borduren

Zomerquilt over hek in duinen

Zomerquilt

Linnen cirkelrok met geborduurde rand

Linnen rok met geborduurde rand

Randje per week opnieuw van start

Comments

  1. Rya, Rotterdam zegt:

    Foto’s maken van wat je doet of maakt. Gelukkig denk ik daaraan. Ben momenteel bezig om van kralen mini parfumflesjes te maken voor een mini winkeltje. Maakte foto’s van alle “rommel” die daarbij te pas kwam en van de resultaten. Echt erg leuk!!
    Groet,
    Rya, Rotterdam

  2. Margriet Hof zegt:

    Leuk dat jij ook foto’s neemt van ‘the-making-of’! Mooie dingen maken kan nou eenmaal niet zonder een beetje ‘rommel’. Hartelijke groet!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen