Handschoenen haken en breien

Handschoenen haken en breien
Een oud Anker-patroon om zelf elegante handschoenen te haken: prachtig! Ik vond het heel leuk om dit oude patroon tegen te komen en plaats het nu met plezier in m’n shop.
Nu het zelf breien van sokken zo populair is geworden, zal het zelf breien van handschoenen ook wel populair worden, dacht ik, en ik legde vast één oude Ariadne opzij die ik vorige week tegenkwam. Toen plaatste ik een nieuwe stapel oude Ariadnes in m’n shop. Dit nummer uit februari 1983 leek me interessant om even aan te prijzen, maar ik ben al te laat: het werd zojuist besteld. Ik geef toch even het nummer en de voorkant door: voor het geval anderen er (elders)ook naar op zoek willen gaan. (Update: ik heb weer een exemplaar van deze Ariadne)
In m’n zojuist aangeprezen boek “Alles over handwerken” (opengeslagen op de foto) staan ook heel duidelijke beschrijvingen om zelf handschoenen te breien.
Maar als je ze wilt haken, en dan ook nog zo’n elegant model: dan is dit een unieke en mooi Ankerpatroon!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude boekjes en tijdschriften voor de baby

Geknoopt kussen met Magnolia

Ansichtkaarten uit Volendam

Macramé boeken

Reacties

  1. Margriet zegt:

    Update: Een paar dagen na dit blogje kwam ik een oude Handwerken zonder Grenzen tegen met ook een prachtige foto van gebreide handschoenen op de cover. Dit nummer heb ik in m’n shop geplaatst.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen