Borduurwerk IJspret, ontwerp van Mies Bloch

Borduurwerk ijspret

Af en toe krijg ik een bestelling uit het buitenland,
en af en toe krijg ik een bestelling die niet veel te maken heeft met het seizoen.
Zoals de bestelling van het grote borduurwerk “IJspret”, wat iemand uit Amerika via m’n shop bestelde op hemelvaartdag.
Kom je net terug van een dagje fietsen in de natuur, blij over blaadjes die weer aan de bomen zitten,
en dan schakel ik weer over naar ‘ijspret’. Dat maakt m’n blog in ieder geval afwisselend.
Wat ik me wel eens afvraag is: zal ik dan zo’n borduurwerk nog eens laten zien op m’n blog of niet?
In dit geval vind ik van wel, want ik heb er een leuke associatie bij.
Terugkomend van ons dagje-uit las ik namelijk wat blogberichten van andere handwerk-blogsters die naar het Textielfestival in Leiden zijn geweest.
Het festival is nog in volle gang (ik hoop morgen te gaan, als ik beter genoeg ben) en er was ook een wedstrijd uitgeschreven. Deze had als thema: “Water en Land.” Daar vind ik dit werkstuk goed bij passen!
Vele jaren nadat dit borduurwerk door Mies Bloch is ontworpen denk ik: Als zij nu, in 2015, zou hebben meegedaan aan die wedstrijd, dan zou dit werkstuk misschien ook wel zijn geselecteerd voor een prijs. “Water en Land” in Hollandse optima forma!
Maar nu is het leuke: Nu heeft de dòchter van Mies Bloch voor haar inzending een prijs ontvangen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Warm wandkleed

Handwerkserie Time Life

Encyclopedie van Thérèse de Dillmont

Mixed up

Comments

 1. Renate de Raad zegt:

  Goede middag

  Heeft u misschien voor mij de kleur nummers van ijspret?

  Ik heb n.l. Alles nog behalve de kleuren van dmc

  • Margriet zegt:

   Ik heb geprobeerd de kleurnummers naar je toe te sturen maar kreeg de mail retour. Waarschijnlijk een fout emailadres. Als je dit leest, wil je dan nog een keer naar me mailen? Dat kan ook via contactformulier. Ik heb de kleurnummers voor je klaarliggen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen