Kinderen van vroeger

Toen ik elf was kreeg ik een zusje en dat was me toch een feest! Ik sjouwde met haar rond en genoot ervan om met haar te spelen en later met haar te delen. Over van alles wat ons bezighield. Vandaag is ze jarig en ze nodigde me uit om dat samen op een bijzonder plekje te vieren. Ergens waar we nog véél verder terug kunnen gaan in de tijd. Een jaartje of honderd. Ergens waar we allebei nog nooit zijn geweest (omdat we altijd dachten dat het er veel te druk zal zijn). We gaan op het Dickens-festival rondlopen en kijken naar bijna duizend mensen die daar rondlopen in historische kleding.

Dit schattige klederdracht-rokje stuurde ik een paar dagen geleden op en nu kreeg ik net bericht dat de ontvangster er blij mee is. (Ik waardeer het altijd zeer als ik bericht krijg van aankomst van een boek of pakje, en dat is opvallend vaak! Dus daaruit concludeer ik dat de mensen die wat bij mij bestellen heel aardig zijn!) Voordat ik het rokje verstuurde legde ik er een leuk boekje op: Kinderen van Holland. Strikt genomen niet echt een handwerkboek, maar het past er toch wel bij. Tijden zijn veranderd (gelukkig ook maar), maar af en toe ‘terug gaan naar vroeger’ is superleuk. Dat kan via een boek, of via een jarige zus die het leuk vindt om herinneringen op te halen, of via het Dickens festival. Misschien kom ik daar nog wel iemand tegen, en mocht je vanavond mijn foto’s zien en ook zin hebben om te gaan: het is er morgen ook nog.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude catalogi borduren

De mooiste kleedjes

Oude quilt en oude quilttijdschriften

Merklapmotieven

Comments

  1. Mien Boerekamp zegt:

    Margriet wat geniet ik elke dag van je leuke logjes. Dankjewel en ga er maar heerlijk mee door .

  2. Marion Strik zegt:

    Dag Margriet, heb je dat boekje nog, is het te koop?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen