Oude auto’s borduren

We kregen bezoek van een meneer met een oude auto. Toen hij voor ons huis had geparkeerd liepen we er eerst naar toe om hem welkom te heten, maar ook om z’n auto te bewonderen. Zò leuk dat zo’n oude Morris uit de vijftiger jaren een avondje voor ons huis stond! Telkens als ik even naar de keuken moest voor koffie en zo, keek ik er weer even naar. Niet dat ik er zelf één zou willen hebben, maar gewoon mooi om naar te kijken.
(In de bumper zie je ons rode huis weerspiegeld.)

De auto’s waar Mies Bloch borduurpatronen van maakte zijn nòg ouder. Een ritje per automobiel was in het begin van de vorige eeuw een hele belevenis. Daar kleedde je je speciaal voor met grote hoeden en warme omslagdoeken. En voor sommige ritjes had je ook nog een parasol nodig want er zat nog niet altijd een dak op de eerste modellen. Als je erover nadenkt, wat zijn de auto’s dan enorm veranderd in honderd jaar. Wel een héél stuk sneller en comfortabeler. Interessant om onze auto’s van nu nog eens te vergelijken met de modellen uit het begin en halverwege de vorige eeuw.
Het borduurpatroon van de oude auto’s heb ik weer te koop. Dat borduurpatroon is óók een ‘oudje die het nog heel best doet’….

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Rode omslagdoek

Brilhoesje werd mobielhoesje

Kussentje

Vorderingen borduurwerk-in-rood

Comments

  1. Ik heb ook er ook één zo’n groene Morris uit 1954. Zo leuk om in rond te rijden en hij doet het altijd!

    • Margriet Hof zegt:

      Gaaf dat je ook zo’n oude auto hebt! Vooral in mei lekker genieten denk ik met mooie ritjes maken door het bloeiende landschap!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen