Kervel, Gember, Salie, Kruidnagel, Dille, Rozemarijn en nog veel meer: kruiden zijn fijn! Gisteravond mocht ik bij iemand eten die precies wist hoe je met verse kruiden heerlijk kunt koken. Zelf maak ik er eigenlijk te weinig gebruik van, terwijl dit schilderij toch stimulerend genoeg is!
Voor een concert was ik gisteravond in een andere stad en daaraan voorafgaand had ik gelegenheid om daar eerst eens lekker rond te lopen. Ik liep over pleinen rond middeleeuwse kerken, ik zat op een terrasje in het april-zonnetje, ik keek etalages in het leuke centrum en af en toe ging ik een winkel binnen. Wat leuk om te doen! Ik mocht eten bij degene die me had uitgenodigd voor het concert dus hoefde niet zelf in de keuken te staan. Zo kon ik zomaar op een tijdstip dat ik dat anders wèl aan het koken ben, een winkel ingaan waar ik al heel lang niet meer was geweest: Dille & Kamille. Vroeger – toen ik zelf in die stad woonde – was dat één van m’n favoriete winkels en het was leuk om er nu weer te zijn. Wat een enorme sortering op het gebied van koken hebben ze daar. Ook voor kruiden kun je daar goed terecht. Terwijl ik daar rondsnuffelde dacht ik aan dit mooie schilderij. Als het kleiner was geweest, had ik het graag willen meenemen om het dáár te fotograferen. Wat zou het daar goed uitkomen! Maar ook in heel veel andere omgevingen zal het vast prachtig staan. Het past bij de trend om kruiden af te beelden en ik hoop dat dit mooi geborduurde schilderij bij iemand terecht komt die daar een goed plekje voor heeft.
O ja: het concert was prachtig, en het eten heerlijk. Daarbij had m’n gastvrouw (ha! dat was m’n dochter!) toevallig ook veel gember en kruidnagel gebruikt, die ook op dit schilderij staan. Kruiden zijn fijn!
Bewaren