Altberliner Stickmuster

Drie voorbeelden Altberliner Stickmuster
Af en toe kom ik een boek tegen waar ik er het liefst tien van zou willen vinden. Zò mooi! Maar ik vond er maar één en het is een vrij zeldzaam boek. Het is Duitstalig maar dat maakt voor de patronen niet uit. Trouwens: het is juist wel leuk dat dit boek Duits is, want dat zijn de patronen oorspronkelijk ook. Ze zijn bekend geworden als “Berliner woolwork’ patronen. Berlijn was in het midden van de vorige eeuw het centrum van de met de hand ingekleurde patronen, die door vele landen werden verspreid. Ik denk dat als een boek als dit in het Nederland zou worden uitgegeven, dat er dan wel een markt voor zou zijn, want dit soort patronen zijn nu weer geliefd. Een prachtig boek voor m’n shop. Altberliner Stickmuster.

Altberliner stickmuster

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Leeg

Klein kussentje met vogeltjes

Quilten in Nederland

Twee gehaakte zakjes

Comments

 1. Dit boekje heb ik ook. Ooit gevonden bij de Slegte (die winkel mis ik nog steeds) toen we met de Zussendag in Maastricht waren 🙂

  • Wat leuk dat je dit boekje ook hebt. Wel frappant dat je het in Maastricht vond: dicht bij Duitsland immers.
   Enne… wat betreft het missen van de Slegte: nu heb je mij toch? Nou ja, voor wat betreft de handwerkboeken dan.
   Overigens: toen al die overnames van de Slegte vorig jaar in het nieuws waren, ben ik naar de winkel in mijn stad gegaan en vroeg ik of ik alle handwerkboeken mocht kopen. Maar nee, dat ging niet door, want de winkel werd door een nieuwe eigenaar overgenomen. Maar inmiddels heb ik denk ik wel net zoveel handwerkboeken als zij!

   • 😀
    Mijn collectie handwerkboeken is nu groter dan ik bij de Slegte ooit zag 😉
    En ja…..bij jou ga ik nu kijken als ik niet naar een brocantemarkt kan gaan. Over jouw schouder kijk ik mee en proef ik de sfeer.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen