Boek over de Jonkvrouw en de eenhoorn

In het Parijs van de 15e eeuw krijgt een getalenteerde schilder opdracht een serie wandtapijten te ontwerpen voor een rijke edelman. Het resultaat is fantastisch en de wandkleden werden wereldberoemd. Een deel van de voorstelling werd ook omgezet in een borduurpatroon en dat heeft sommige handwerksters aangesproken. Zèlf zo’n prachtig wandkleed hebben kon nu door het zelf te borduren! Ik was heel enthousiast toen ik dit borduurwerk een keer kon kopen. Het heeft deze winter in m’n kamer gehangen, en ik ontdekte dat zo’n voorstelling inderdaad heel lang intrigerend blijft.

Soms krijg ik reacties op een blogje en zo was er ook eens iemand die mij een tip doorgaf voor een boek van Tracy Chevalier. Veel later kwam er nog een reactie op dat blogje en daardoor las ik die eerste reactie weer. Gelijk besloot ik om het aanbevolen boek te bestellen, want ik wilde die tip niet nòg een keer vergeten. Goede suggesties moet je gewoon opvolgen toch? Hier kun je nog meer lezen over dit boek.

Ik heb het bijna uit, en wil het hier nu laten zien, want ik wil de tip graag weer doorgeven. Het is een nogal overweldigend verhaal over passie en de prijs van een artistieke creatie. En vooral interessant is dat je door dit boek inzicht krijgt in de ontwikkeling van het maken van een tapijt, hoe hard de mensen moeten werken en hoe de sociale verhoudingen in die tijd zijn.

Echte kunst en echte schoonheid heeft onze wereld eeuwenlang verrijkt. En vele kunstenaars en kunstenaressen hebben bijgedragen aan die rijkdom. Er is nog zòveel moois om over te schrijven en te bloggen en te laten zien! Maar ik ga nu bijna een zomerpauze in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.