Kerststalletjes in de Mariakerk

Met kerst wordt herdacht dat Maria een kind kreeg, wat wegens gebrek aan ruimte niet in de herberg kon worden geboren. Het was een wonderlijke geboorte, die omlijst werd met herders die de engelenkoren hoorden zingen en als eerste op zoek gingen naar het ‘kleine kindeke’. Nadat de gebeurtenissen waren opgetekend en Lucas 2 zich over de hele wereld verspreidde, werden er kerken en kathedralen gebouwd waar wèl volop ruimte was.

Ik las een piepkleine aankondiging dat er in een Mariakerk in mijn stad een tentoonstelling was van meer dan honderd kerststallen uit de hele wereld. Dat wilde ik wel zien. Het bleek van een liefhebber die de kerststalletjes met veel inzet had verzameld. Leuk om te zien hoe elk land zijn eigen accenten legt bij de vaste figuren van Jozef-Maria-Jezus-os-ezel-en-herders.

Ik bleek de enige bezoekster in die grote kerk, want de plaatselijke krant had geen aandacht besteed aan het persbericht, zo zei de gastvrouw teleurgesteld. “Dan zet ik het wel op m’n blog”, dacht ik. Zoiets is toch leuk? Meer dan honderd kerststallen in die grote lege kerk.

En ja, daar vond ik ook de meest populaire uitbeelding van onze tijd: de gehaakte kerststal!
Die kan er ook nog bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.