Boekjes met basistechnieken voor handvaardigheid

Halverwege de jaren tachtig verschenen er informatie boekjes in de serie Basistechnieken voor handvaardigheid. Opvallend dat ik ze haast nooit tegenkom, terwijl er toch heel wat moeten zijn geweest. De serie bestaat uit delen over Spinnen, Weven, Haken, Borduren, Breien, Naaien, Kantklossen, Breien met kralen, Frivolité, en Breien op een machine. Het zijn handige en overzichtelijke delen waar je veel nuttige informatie uit kunt halen. Nu deze drie deeltjes erbij!

Het deeltje over Breien op een breimachine sluit aan bij mijn vorige blogje. En daarbij nog een tip voor wie hiermee bezig wil zijn: in Tholen zit een speciaalzaak die zich heeft toegelegd op breimachines. Die waren vroeger zò ingenieus en knap gemaakt en gelukkig is al die techniek en kennis niet helemaal weg nadat de industrialisatie nog verder het werk van huisvrouwen had overgenomen. Breimachines worden nog steeds gemaakt, maar bij deze winkel kun je ook terecht voor gerenoveerde oude breimachines.
Het is net als met die leuke oude boekjes: al die kennis en kunde is gelukkig ook niet weg, ook al is de tijd anders geworden…

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Burda Eenvoudige Handwerken

Stola in de stal

Elke week een Hollands vogeltje

Geborduurde kluut

Borduurwerk Kluten

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen