De eerste bloemetjes

Een leuk werkje vind ik het altijd om een oud borduurwerkje van iemand anders op te knappen of af te maken. Ik vond een mooi geborduurd landschapje waaronder een datum was geborduurd. Die datum haal ik uit. En het randje was niet af. Ik zocht het goede kleurtje groen en ging verder met het randje, maar dat was nog niet naar tevredenheid. Beter om er nog een rijtje bij te maken. Op dat moment besloot ik er een foto van te maken, om te laten zien dat het een heel verschil uitmaakt of een randje één of twee kruisjes breed is.

Even naar buiten voor wat foto-bloemetjes. Er is sneeuw voorspeld en dan komen die dappere crocussen en winteraconieten opnieuw onder een witte laag. Eens kijken hoe ze er nu bij staan. Dat vind ik altijd leuk: speuren naar de eerste bloemetjes! Het is nogal een ‘leuk’-blogje, want ik weet nog iets wat onder die noemer valt: de bloempjes in een kristallen glaasje zetten. Daar zijn die glaasjes prima geschikt voor. Al na een half uur waren de crocussen helemaal opengebloeid: Leuk toch?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kleedje borduren op voorbedrukte kruisjes

Geborduurde vlinders

Boeken over mannenmode

Quilts van Amish en Mennonites

Reacties

 1. Leuk je landschapje wat je afmaakt, wellicht is het leuk om de rand niet met een rij kruisjes te verbreden tegen de andere kruisjes aan maar een randje eromheen ( enkele kruisjes, een rij overslaan en daarna weer een rij kruisjes, misschien in een andere kleur om de drie of meer een tussenkruisje te maken)

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Helmi,

   Bedankt voor je tip! Ik wou dat ik daar eerder aan had gedacht want het lijkt me inderdaad precies de luchtige rand die dit borduurwerkje nodig heeft.
   Maar helaas had ik de dubbele rand al gemaakt voordat ik je reactie kreeg. Ik ga nu even nadenken of ik het ervoor over heb om die rand weer uit te halen, om jouw tip op te kunnen volgen.
   Bedankt voor het meedenken!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen