Doorrijgen op handwerkstof

Er bestaat speciale doorstop-stof en daar kun je leuke effecten op bereiken. Ik blogde er een paar keer over en soms krijg ik vragen over oude blogjes. Iemand vroeg in m’n vakantie hoe ze aan die doorstop-stof kan komen. De stof is best lastig te vinden nog, maar er is ook een alternatief. De vragenstelster mailde dat ze het doorstoppen (op die speciale stof) vroeger op school heeft geleerd, en het nu graag met haar zoontje wil doen. Dat bracht me op het idee om deze boekenlegger te laten zien. Deze maakte mijn dochtertje vroeger (toen ze zeven jaar was denk ik) en toen m’n zoontje dat zag wilde hij het ook eens proberen. Ook voor jongens dus: goed voor de oefening van de fijne motoriek! Mijn gedachte is nu: als je de speciale doorstop-stof niet kunt vinden, dan kun je met een lapje aida-stof (zo heet de handwerkstof waar meestal op wordt geborduurd met kruissteek) ook leuke effecten bereiken. Het lapje op de bovenste foto laat dat zien. Gebruik dan geen dmc of borduurgaren, maar gewoon een katoenen draad, dat vult beter op.

De afgelopen week heb ik veel zoek-vragen via mail beantwoord, en nu ook een keer een vraag via een blogje. Wie weet hebben anderen er ook wat aan. En als je kind eenmaal zo’n boekenlegger heeft gemaakt op een klein restje stof, dan blijf je die de rest van je leven koesteren! (Daarvan ben ik het bewijs…..)

6 gedachten over “Doorrijgen op handwerkstof”

  1. Hallo
    Weet u misschien waar wij doorstop-stof kunnen kopen. Ik ben hier al heel lang naar op zoek voor onze clienten.

    1. Margriet Hof

      Deze vraag heb ik al vaker gekregen. Ik heb nu een tip doorgegeven aan Connie, en hoop op feedback hierover. Wellicht kan ik die tip dan vaker doorgeven.
      Deze stof wordt vooral gezocht voor oudere handwerksters en het zou fijn zijn als zij zo lang mogelijk kunnen doorgaan met het voldoening-gevende handwerken.

    2. Loes Fickweiler

      Speciale doorstopstof is nog steeds verkrijgbaar via de Leidse Textielcentrale.
      De dominostof is heel goed te gebruiken, maar aanschaf gaat geloof ik alleen met grote hoeveelheden en is niet goedkoop.Deze stof verwerkt mooi, maar verspringt. Dit in tegenstelling tot b.v.Aida-stof, of Brabants bont. Je kunt dus niet alle patronen overal voor gebruiken.

  2. In Canada is het volop te koop als Monk’s Cloth en het bewerken wordt Swedish Weaving genoemd. Zal vast wel via internet te koop zijn. Mijn vriendin verkocht het in haar Quiltshop. Ze is met haar winkel gestopt omdat men in Canada en de VS vrijwel alles voor quilten online koopt ( de winkel was slechts haar hobby). Ze verkocht Monk’s Cloth in allerlei kleuren, er was zelfs een groepje dames die in de lesruimte van haar winkel samen kwamen “weaven” (en om gezellig te babbelen).

    1. Margriet Hof

      Bedankt voor deze aanvullende informatie Amber! Ik denk dat anderen die hiernaar op zoek zijn het zullen waarderen hoe deze stof ook wordt genoemd in Canada. En ook leuk om te weten dat het dus ook Swedish Weaving wordt genoemd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.