Netje netjes leegbreien

Je kunt wel al je bollen wol in een leuk netje stoppen, maar op een gegeven moment moet het netje weer leeg!
Ik bewaarde wat zachte bollen wol in dit netje want dat staat leuk en dan kan ik ze steeds zien en dat is dan een reminder dat ik daar nog wat mee wil.

Op social media wordt onder breisters veel gepraat over “Knitting from your stash!” Dat betekent: Alles wat je hebt opbreien. Gewoon iets breien uit je voorraad zonder nieuwe wol te kopen.
Voor veel breisters is dat een continue struggle omdat ze telkens weer mooie nieuwe wol zien. Dan zijn ze nog niet klaar met hun vorige project of projecten, en dan willen ze alweer nieuwe wol kopen. Daar wordt vooral op brei-video’s op youtube veel over gepraat. Breisters laten dan hun voorraad zien, hoe ‘netjes’ ze alles hebben opgeruimd, wat ze nog van plan zijn, welke wolwinkels ze hebben bezocht, welke breipatronen ze nog hebben klaarliggen. Echt verrassend dat zulke video-kanalen soms duizenden volgers hebben. Ze zijn heel gezellig om naar te kijken (ik kijk ze soms samen met m’n dochter, zij weet altijd precies wat populair is in breiland).

Dus nu laat ik ook mijn netje-met-wol zien. Vóór die boom leeg is, wil ik mijn netje ook leeg hebben, dacht ik vorige week nog. Toen begon ik met een grijze sjaal (die schiet lekker op), maar de boom gaat ook snel. Ik ga dat niet halen om hem af te krijgen.

En dat wordt dan nog lastig, want vanmiddag ga ik naar een heuse brei-modeshow! In onze stad is een nieuwe breiwinkel gekomen en daar wordt nu geshowd wat er allemaal mogelijk is met de nìeuwe bollen wol. Dus ik ga dat dilemma ook meemaken: enerzijds wil je alles opbreien wat je nog hebt, en anderzijds wil je weer iets nieuws.

O ja, mijn bezoeken deze week waren super! Later meer daarover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.