Een oud kussentje uit een oud boek

Elke zomer loop ik wel een paar keer over één of meerdere van de antiekmarkten die in mijn stad worden georganiseerd. Dit is zo ongeveer de grootste antiekmarkt van het land en het is leuk om daar te lopen. Er is zoveel moois te zien!
Ik kijk dan altijd of er nog iets van oud handwerk is te vinden, tussen alle antieke en nostalgische spulletjes. En dan ineens zie ik daar iets leuks: een oud speldenkussen in een bekend motief.

Dit oude Friese motief heb ik zelf ook geborduurd, en de afbeelding daarvan gebruik ik voor m’n visitekaartjes. Dus ik zie dit knottedoek-patroontje bijna dagelijks. Geen wonder dan dat ik het gelijk herken en het kussentje wil kopen!

Ik liet de foto van het kussentje op de antiekmarkt op m’n blog zien, en kreeg daarna een reactie van iemand die het wilde reserveren. Maar ik mailde terug dat het nog even moest wachten: eerst wilde ik nog een foto maken van m’n oudste boek waar dit patroon ook in staat. Dat is het zeldzame boek van Hil Bottema, uit 1942. Nu is ook te zien hoe de maakster van dit kussentje aan haar kleurstelling is gekomen: precies dezelfde kleuren groen en lichtoranje als in het boek. Dat maakt zo’n vondst extra leuk!

1 gedachte over “Een oud kussentje uit een oud boek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.