Catalogussen borduren

Om te kunnen borduren heb je niet alleen zin en materiaal nodig, maar ook ideeën en patronen. Verrassing: er zijn véél meer patronen gepubliceerd (en materiaalpakketten samengesteld) dan je ooit voor mogelijk had gehouden! Al vele decennia geven grote uitgevers van borduurmaterialen catalogussen uit met een overzicht van alle patronen en pakketten die bij hen te koop zijn. En als je dan zo’n catalogus doorbladert, dan weet je haast niet wat je ziet! Zòveel mogelijkheden!

Het bekijken van al die plaatjes en pagina’s is voor een borduurster een leuke bezigheid, want je weet dan ook weer dat je met je hobby niet alleen staat en dat er nog véél meer mogelijk is. Zo’n mooie catalogus op hoogglanzend papier geeft dan een soort ‘rechtvaardiging’ voor je hobby. Veel borduursters zijn dan ook dol op deze catalogussen. Niet alleen de nieuwe, maar ook die van eerdere jaren.

Op de bovenste foto laat ik catalogussen zien die DMC heeft uitgegeven. Een paar daarvan had ik al in m’n shop, maar nu heb ik er nog veel meer! Deze zie ik graag weer bij borduursters terecht komen, en bied ik aan vier voor 10 euro. De verzendkosten (meestal een pakketje) komen er nog bij.

Op de onderste foto catalogussen van andere uitgevers: Anchor, Permin, Zweigart. Ik heb er nog meer, dus liefhebbers mogen ook met mij contact opnemen hierover. Voor verzending per post hou ik ook eerst even vier voor 10 euro aan. En als je belangstelling hebt voor nog een hele stapel, neem dan contact met me op en dan maken we een prijsje.

Zo’n hele stapel catalogussen bij elkaar, geeft een nogal overweldigende indruk van hoe groot het aanbod is van borduurpatronen. Er is echt zòveel moois ontwikkeld! En als je van borduren houdt, en graag een pakket koopt waar alles in zit voor urenlang borduurplezier, dan is de keus enorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.