Trend: Doorstoppen

Een opvallende trend-van-recent is: borduren met andere steekjes dan de kruissteek.
En doorstoppen!
Doorstoppen is iets wat in veel culturen is ingezet om stoffen te versieren, en iedere groep had haar eigen specifieke kenmerken, bijvoorbeeld in oost-Europa is er veel ‘doorgeregen’ met zwarte en rode draden. In ons taalgebied zijn geen specifieke boeken verschenen die alleen maar deze techniek behandelen, maar het werd soms zijdelings in een boek of tijdschrift behandeld en geïllustreerd. Het doorstoppen van geweven stof is heel geschikt voor het maken van mooie randen en er zijn vele variaties mogelijk.

Beide ingelijste redworks, die allebei zo mooi genoemde borduurtrends laten zien, staan in m’n shop. En daar wil ik dan ook nog wat over zeggen, want dat is de aanleiding voor dit blogje. Ik probeerde al die jaren om zo min mogelijk dingen vaker dan één keer te laten zien. Soms was dat niet te vermijden en dan gebruikte ik een boek of borduurwerk nog een keer. Maar meestal vond ik dat er zòveel moois is gemaakt dat het leuker is om telkens wat nieuws te laten zien, in plaats van iets wat ik al eerder had geshowd.

En dit was dan een van die uitzonderingen, want ik vond het leuk om nog een handwerktrend te benoemen en te illustreren, en beide borduurwerken bij elkaar laten dat mooi zien: de roos in redwork en vakjes doorstopwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.