Geborduurd schilderij Prinsjesdag

Gouden Koets langs Hofvijver

Bijna Prinsjesdag! Wie iets héél bijzonders aan de muur wil hebben hangen op de dag dat de Gouden Koets weer langs de Hofvijver rijdt, kan dit grote geborduurde schilderij kopen. Het brengt bij mij allerlei herinneringen naar boven aan de tijd Geborduurde Gouden Koets voor Hofvijverdat ik zelf op het Binnenhof werkte. Ik was secretaresse bij een politieke partij en had een kamer met uitzicht op de Ridderzaal. Dat waren nog eens tijden! Prinsjesdagen waren hoogtepunten en ik vond het heel leuk om op die drukke dagen met mijn toegangskaart naar binnen te mogen. Met mijn collega’s genoot ik van het geroezemoes, de drukte, het afwachten tot de koningin eraan kwam, en op het mooie moment vanachter de hoge ramen een goed plekje zoeken om te kijken. Tussendoor werkte ik nog wat, want de fraktievoorzitter moest Geborduurde Hofvijver op Prinsjesdagzijn speech tiptop in orde hebben en daar had ik dan nog even wat aan te doen. Leuk was het! Gouden tijden rond een gouden koets!

Dit mooi ingelijste schilderij is maar liefst 1 meter en 40 cm. breed! Je hebt er een flink plekje aan de muur voor nodig, maar dan heb je ook iets heel moois! Het is ontworpen door Mies Bloch, die in de zeventiger jaren ook veel andere borduurpatronen van Hollandse taferelen maakte. Hollandse hoogtepunten verwerkt in een prachtig geborduurd schilderij!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Achterkant rode randenlap

Kussen afwerking

Een studie uit louter nieuwsgierigheid

Olifantenkussen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen