Stickmuster Jahrbucher

Borduurkalenders met een ringbandje waren in de tachtiger jaren populair, en daarvoor en daarna ook nog wel. Het was ook een heel leuk idee, om 12 of 24 mooie afbeeldingen van geborduurde motieven bij elkaar te bundelen en er een mooi jaarboek van te maken. Deze Stickmuster Jahrbucher had ik nog niet eerder gezien maar zijn minstens zo mooi als de kalenders die door Ariadne of door Haandarbejdets Fremme of door Cantecleer werden uitgegeven.

Sommigen gebruikten hun kalender inderdaad als een agenda, en een latere bezitter van zo’n mooi boekje vindt het dan niet zo leuk om nog te lezen dat die persoon op 3 april op bezoek is geweest bij tante Miek, of dat ze op 9 juni voor controle naar het ziekenhuis moest. Gelukkig zijn die herinneringen aan afspraken van dertig jaar geleden vrij makkelijk te verwijderen: de tussenliggende agenda-pagina’s kunnen er makkelijk uit gescheurd worden, en dan blijft het boekje met de mooie afbeeldingen van borduurpatronen over.

Bij dit soort boeken heb ik wel eens de gedachte om iets nìet in m’n shop te zetten maar het lekker zelf te houden. Soms doe ik dat ook wel. En bij deze jaarboeken had ik die neiging ook. Maar vooruit: iemand anders is vast ook blij met deze zeldzame verzamelobjecten uit 1984, 1986 en 1987. En anders kom ik toch maar in de verleiding om bijvoorbeeld volgend jaar elke maand zo’n ruit of rozet te gaan borduren. Zou best leuk zijn trouwens….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.