Dag van de postzegel

Voor het verzenden van de bestellingen gebruik ik oude postzegels, die mijn man voor me inkoopt. De laatste die ik opmaakte van een vorig partijtje waren de hartjes-eentjes. Voor een bestelling van een boek of een paar boeken die zwaarder zijn dan 350 gram, moet ik vijf ‘eentjes’ plakken. En voor een bestelling onder de 350 gram moeten er vier zegels op. Dus dat gaat ook snel; dan lijkt het alsof je nog flink wat in voorraad hebt, maar ineens waren ze bijna op.

Gelukkig weer een nieuw partijtje gevonden! Hierin zitten zegels die uitgegeven waren ter gelegenheid van 100 jaar Vredespaleis, iets over het belang van zwemdiploma’s, en nog wat velletjes over Mooi Nederland en een paar Mooie jonge prinsesjes. Zulke velletjes zijn vroeger door verzamelaars gespaard en na een tijdje worden ze iets goedkoper dan de frankeerwaarde aangeboden. Voor mij is dat dan handig, want ik plak graag kleurrijke zegeltjes (veel leuker dan die saaie!), èn het is voordeliger. Hierdoor heb ik al vijf of zes keer mijn verzendtarieven nìet verhoogd, terwijl de post dat wèl deed. Ik hanteer nog steeds de verzendtarieven van de begintijd van mijn shop. (Maar ik denk wel dat ik dat volgend jaar toch eens ga veranderen, maar dat zien we dàn wel weer….)

De eerste enveloppen met mooie oude zegels gingen deze week op de post, en het eerste bedankje is ook al weer binnen. Dan bedankt iemand voor haar gearriveerde bestelling, en schrijft ze er gelijk bij dat ze de postzegels óók heel leuk vond.
Voor mij is het weer elke dag “Dag van de postzegel”, en dat plakt gewoon lekker weg!

4 gedachten over “Dag van de postzegel”

 1. Ik ben ook altijd op zoek naar goedkope postzegels. Bestel ze tegenwoordig bij: “ postzegels met korting”. Ik heb hier geen belang bij, maar geef het altijd graag door. Zonder goedkope zegels wordt post versturen inderdaad erg prijzig.
  Bedankt weer voor je leuke Nieuwbrief.

  1. Bedankt voor het doorgeven van deze goede tip,
   die hopelijk voor anderen ook wat korting kan opleveren bij een toch wel dure aangelegenheid, die het versturen van post is geworden.
   Voor mij is het een uitkomst dat ik goedkoper m’n bestellingen kan versturen, want ik wilde gewoon niet dat mensen zòveel moesten betalen voor bijvoorbeeld het bestellen van een Ariadne of iets anders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.