Geregistreerde en gereanimeerde randen

De lens focuste op de bomen in de verte, niet op het randje op de voorgrond. Maar in het boek “Randen borduren” gaat het gelukkig wèl goed: daar wordt gefocussed op maar liefst 175 oude randen! Het is een geliefd boek van José Sterrenburg. Ik had het boek al in de negentiger jaren en daar borduurde ik destijds dit randje uit. Ook toen al vond ik het leuk om restanten stramien vol te borduren. Ik vond het randje terug en nam het vandaag mee naar een watergebied. En daar past het ook wel bij, want de vele randen in dit boek komen van oorsprong ook uit watergebieden. De meeste randen zijn nagetekend van materiaal uit de schatkamers van het Zuiderzee Museum in Enkhuizen en het Westfries Museum in Hoorn. De randen werden ‘geregistreerd en gereanimeerd’ (zoals de inleiding stelt, en dat vind ik heel mooi uitgedrukt).

De focus dus op randen! Het hoeft niet meer alleen op fijn handgeweven linnen, maar het kan ook wat grover. Randen borduren is heel ontspannen om te doen. Dit boek plaats ik in m’n shop. Een ander exemplaar dan m’n eigen want m’n eigen boek hou ik nog een tijdje en wie weet maak ik er weer eens wat uit.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Haak Vaak

On top of the world

Geborduurd tafellinnen

Kussens

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen