Grootste gehaakte deken ter wereld

Granny7 square deken over baggerbuis
In april schreef ik een blogje over de recordpoging om de grootste gehaakte deken ter wereld te maken. Ik noemde dit blogje “Haken is verbinden“. In interviews las ik dat de gedachte achter het initiatief vooral is: mensen met elkaar in contact brengen. Mooi, daar hou ik ook van! En m’n oude granny-deken op zo’n pijpleiding kan die gedachte aardig weergeven!

Inmiddels is het nu augustus en er word flink gehaakt. De grootste gehaakte deken moet in 2018 ‘klaar’ zijn, als Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa is. Die hele grote deken gaat straks hopelijk bestaan uit tienduizend éénpersoonsdekens, die op de hoeken aan elkaar worden geknoopt. Na die grote stunt worden de dekens dan geschonken aan goede doelen. Publiciteit om dit allemaal te realiseren is natuurlijk welkom, en nu kreeg ik een mailtje van de organisatie of ik dit initiatief kende. Ik kom er graag nog eens op terug, want alle beetjes helpen.
Op facebook en op andere social media wordt het initiatief begeleid. Je kunt de instructies lezen (hoe groot de deken moet zijn) en informatie over de inleverpunten. De bedoeling is dat mensen enthousiast worden en met anderen in contact komen om samen te haken. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk, maar ook het proces. Samenhaken = lekker samen bezig zijn! Hier (een andere facebook-link) vind je foto’s van dekens die al ingeleverd zijn en die foto’s zijn inspirerend. En dat is ook de bedoeling!

Overigens: in dit Friese initiatief hebben de ‘granny squares’ een eigen naam: ze heten daar Beppes blokjes!

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013