Het grootste poppenhuis in Assen


In het grootste poppenhuis van Nederland waan je je in de achttiende eeuw. De meubels komen uit die tijd en het ruikt er naar vroeger. Je kunt er doorheen lopen en luisteren en kijken naar historische personages, die via sprekende spiegels tot leven komen. Het museum in Assen kreeg een paar jaar geleden de mogelijkheid om de stijlkamers in te richten tot een huis vol verhalen voor jong en oud en nu is het een aantrekkelijke plek om doorheen te dwalen en je te laten verbazen.

Aan de ingang van deze stijlkamers in de verste uithoek van het Drents Museum staat een (ander) groot poppenhuis en daar kun je de personages kiezen, die eenmaal binnen in de stijlkamers het verhaal gaan vertellen over hoe het vroeger was. Wij kozen een paar dagen geleden voor de heer des huizes, Johannes van Lier. En die vertelde toen wat over de tijd waarin hij leefde en hoe het toen allemaal toeging. De standsverschillen waren groot.


Het was een bijzondere ervaring om door dit grote poppenhuis te lopen en alle indrukken op ons te laten inwerken. De tentoonstelling is zò opgezet dat je je echt even terugwaant in de tijd. Je mag overal aankomen, laatjes opentrekken, kijken wat erin zit. Je kunt kijken en ruiken en voelen en ervaren hoe het geweest is in die tijd.

Voor wie Assen te ver is zijn hier een paar mooie links met filmpjes om toch iets mee te beleven van dit grootste poppenhuis.
En wie zelf aan de slag wil om een Interieur voor Poppenkamers te maken, heb ik nog een boekje met complete inrichting schaal 1 op 12. Ik zou eventuele poppenhuis-bouwers  wel aanbevelen om deze interaktieve ervaring ook eens te ondergaan: een unieke, verrassende en verrijkende poppenhuis-beleving!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zelf weven

Twee boeken sjabloneren

Handboeken voor zelfmaakmode

Zichrona livracha

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen