Jacobean borduurwerk


Een royal wedding in Engeland is een spektakel-stuk en een media-show, waarbij duizenden mensen de kans krijgen om alles wat mooi is uit de kast te halen, te verzinnen en te maken, op te poetsen, te gebruiken, tentoon te stellen, te presenteren, te dragen en te fotograferen. Het hele gebeuren is enigszins of nogal buiten normale proporties gegroeid, en daar kun je van denken wat je wil. Maar het levert in ieder geval gelegenheid om alles wat mooi is te laten zien en te gebruiken en dat is natuurlijk prachtig. Er is zo’n rijke traditie van mooie mensen en mooie entourage! En er is zòveel moois gemaakt in Engeland!

Bij de traditie hoort ook dat het tot het laatst toe geheim blijft wat de bruid voor jurk draagt, en dat iedereen het leuk vindt om naar haar te kijken.
Ik zocht voor vandaag een borduurwerk wat ik zelf ook mooi vind om naar te kijken, en waarvan ik me niet meer hoef af te vragen hoe deze stijl heet. Het is de Jacobean stijl, en kenmerkend daarvoor zijn de vele golvende en sierlijke lijnen van bloemen en planten (en dieren, maar daar heb ik nu geen foto van). Deze stijl is in Engeland tot perfectie ontwikkeld en er zijn verbazingwekkende borduurwerken gemaakt in deze stijl. Je zou er gewoon eens even op kunnen googelen, dan zie je al die mooie plaatjes. Wie weet draagt de bruid vandaag wel iets waarin dit typisch Engelse borduurwerk in is verwerkt.

Borduurwerken en Bruiloften…. allebei mooi om naar te kijken toch?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Sfeer en romantiek

Patchwork Pastel Pannelappen

Geborduurd schilderij herder met schapen

Spakenburg, Staphorst en Scheveningen

Reacties

  1. Ook ik was aan het scherm gekluisterd! Niet zozeer voor de bruidsjurk, maar wel om al die mooie hoeden van de aanwezigen te bekijken. Ik kan daar zo van genieten. En zeg nu zelf, ik vond de queen zo mooi gekleed en dat voor haar 92 jaar, doe het maar na! nog een fijn pinksterweek-end

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen