Jute handwerkstof

Deze zomer probeerde ik allerlei geborduurde rondjes uit op verschillende ondergrond. Ook op jute, en dat was leuk om te doen. Het nadeel is alleen dat de kruisjes meestal nèt niet helemaal vierkant worden. Op de blauwe ondergrond werd het rondje ovaal, maar op de gele ondergrond viel het wel mee. De bedoeling is dat ik daar nog en tasje van maak. Maar voorlopig kom ik daar nog niet aan toe, en ‘pruts’ ik gewoon nog wat verder.

Van een bloglezeres kreeg ik een reactie dat ze al een hele tijd op zoek is naar jute handwerkstof. Daarom heb ik besloten om een stukje van de grote lap af te knippen en in m’n shop te zetten. Ik kan drie stukjes knippen die even groot zijn als mijn tasje-in-wording, te weten 20 x 40 cm. Dat is groot genoeg voor een tasje waar je je mobiel of portemonnee in kunt doen, bijvoorbeeld als je rondloopt in een museum en verder niet veel bij je wilt hebben. Of voor een pasje en een sleutel. Gewoon een leuk klein tasje.

Ik wacht eerst even de reacties af of anderen ook belangstelling hebben voor stukjes handwerk-jute om op te borduren. Misschien willen anderen liever een wat groter stuk, dus ik ben nog even voorzichtig met knippen. Kan alleen wèl vast zeggen: het borduurt heel lekker op jute en het geeft een mooi resultaat.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Nuttig en fraai

Fietsplezier

Stille zaterdag

Paddestoelen borduren

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen