Kasteel in de bergen

In de zomer houden we de weerberichten nog beter in de gaten dan anders. Hoe is het weer dáár, waar familie of vrienden op vakantie zijn? En op hun beurt houden zij het weerbericht ‘hier’ in de gaten: “o, daar is het nu lekker zomerweer, terwijl het bij ons nogal warm is”. Hoe het zal zijn weten we niet van te voren, voordat we op reis gaan, maar we worden altijd weer aangelokt door prachtige plaatjes en mooie verhalen of herinneringen. O, om in de zomer ergens aan een meer te zitten, of aan de zee! O, om in juli of augustus een wandeling te maken in de bergen! O, om het landschap aan je voorbij te zien glijden, en uitgestrekte akkers en pittoreske dorpjes te zien! En torenhoge kastelen gebouwd op indrukwekkende rotsen!

Dat is de vreugde van vakantie die velen lokt naar verre verten. En dan hopen dat het weer ‘meevalt’. Iedereen die op vakantie is: Hele mooie weken gewenst!
Dit prachtige geborduurde plaatje verbeeldt wat ons trekt: “O, om zoiets in het echt te zien! Een wandeling naar boven te maken, en misschien zelfs te dwalen in die halfdonkere kastelen die eeuwen geleden zijn gebouwd en nog steeds fier op de rotsen staan!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.