Kledinghangers

Plastik en gehaakte kledinghangers

Verschillende keren was ik in gezelschap aan het haken. “Wat wordt dat?” wordt er dan meestal gevraagd. “Ik haak een hoesje om een kledinghanger te bekleden.” Daarbij kreeg ik drie verschillende reacties: “O, die zijn zò handig! Die heb ik nog van vroeger en ik gebruik ze nog steeds. Vooral voor blouses want die glijden dan niet zo gauw van de haak af.” Dat was de reactie van oudere dames, waaronder mijn moeder. De zeventigers en de tachtigers. Tweede veelvoorkomende reactie: “O ja, lekker hip! Je ziet ze tegenwoordigNegen omhaakte houten kledinghangers veel op handwerkblogs.” Dat was de reactie van jongere vrouwen die dit wel eens eerder zagen. En de derde groep trok haar wenkbrouwen en probeerde dat te doen zonder dat ik dat merkte. Maar ik hoorde hen bij zichzelf denken: “Die is een beetje gestoord…. kledinghangers omhaken?”

Dus voor die laatste groep (en ook voor de anderen): Zo ziet dat er dus uit! Ik heb nu negen houten hangers omgehaakt en nu vind ik het wel voldoende. Zoveel blouses heb ik tenslotte niet. Ik vond het een leuk project, want als ik zoiets zie op internet, dan wil ik het graag zelf ook even uitproberen. Gister was ik weer ergens in een gezelschap en gaf een hele stapel van die zwarte hangers weg. Daar was iemand blij mee, en ik heb nu m’n gehaakte ervoor in de plaats. En ik verzin wel weer een ander makkelijk haakwerkje wat ik speciaal bewaar voor onderweg of op visite. Want die vraag “”Wat ben je aan het haken?” vind ik altijd wel leuk.

Plastik en omhaakte houten kledinghangers

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Met Durable katoen zit u op de goede toer

Wat doen we met de restjes?

Pannelappen in de vorm van jurkjes

Hip gehaakt in de keuken

Gehaakte tasjes

Comments

 1. Wat komen die hangers mooi uit tegen de witte ondergrond. Alweer indrukwekkende foto’s.

  zelf kocht ik er in de kringwinkel. Ze zijn heel leuk met motiefjes. Kijk hier maar: http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2014/03/endorfine-shot.html

  en je hebt helemaal gelijk: perfect tegen de glijbloezen!

  Ik heb ze ooit ook gezien in het klein, het ideale geboortecadeautje, kan je ze mooi in pastelkleuren haken met roosjes erop.

 2. Staat gezellig!

  In het weekend zei een meisje in de trein tegen me: ‘mooie kleur!’ als inleiding tot de latere vraag: ‘wat wordt het’, toen ik tegenover haar zat te breien. (Een vest). Ze vroeg zich ook af of al die kleuren aan elkaar zaten, of hoe …?

  Ik heb haar de bol laten zien, dat het van de ene kleur in de andere overgaat (verlopend garen). Ze vond het prachtig en het leek haar erg leuk om het ook te leren. Dat is zeker aan te raden! 🙂

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen