Eekhoorn met ‘stash’

“Knitting from your stash” schreef ik een paar blogjes eerder. Dat betekent: geen nieuwe wol kopen, maar eerst opbreien wat je hebt.
Ik kom er nog een keer op terug. ‘Stash’ is echt een groot woord in breiland, vooral bij al die Engelse filmpjes.
Voor zover ik het kan inschatten heeft het Engelse ‘stash’ een negatievere connotatie dan het Nederlandse begrip ‘voorraad’.
‘Voorraad’ is neutraal, maar ‘stash’ heeft ook de connotatie van een eekhoorn die alles wegstopt voor de winter of van de financiële wereld waarin mensen te veel geld verzamelen.

Die brei-influencers zijn heel serieus bezig om hierover te praten en er is zelfs een YouTuber die spreekt over ‘yarn pantry’, dus een voorraadkast. Dat doet ze bewust omdat ze een neutraler woord wilde dat meer aangeeft dat haar wolvoorraad een ‘resource’ is waarmee ze werkt.
Sommigen halen ook de Engelse dictionary erbij, en zoeken het op: “Stash: a store of something, typically one that is kept hidden or secret”

Dus zò serieus is dat allemaal! Wool-lovers willen niet gezien worden als eekhoorns, maar als slimme vrouwen die een slimme wol-voorraad aanleggen. Dat ze (we) zichzelf (onszelf) daarbij soms overschatten is weer iets anders.

Ik dacht ook slim te zijn, want deze foto’s had ik al gemaakt om nog een stukje te schrijven over mijn eigen (grote) voorraad handwerk en boeken. Maar toen appte m’n dochter over al die stash-nuances en vond ik deze foto’s daar beter bij passen. En dat ik een grote voorraad heb, dat was denk ik zònder een blogje daarover ook wel duidelijk.

Anyway: deze eekhoorn is gemaakt met kantklossen! Een leukerdje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.