Met de auto langs de IJssel

auto

Een geluksmoment: met onze rode auto op weg naar de IJssel!
Het nummerbord heb ik onleesbaar gemaakt, maar de tekst ònder het nummerbord bevat vaak de naam van het bedrijf waar de auto is gekocht. En die mag dit keer groot en met link op mijn blog. Garage Boks uit Apeldoorn heeft ons top-service verleend! Dus mocht je hier in de buurt wonen en nog een goede en betrouwbare garage zoeken…. bij deze een goed adres.

Wat was aan deze foto voorafgegaan? Twee weken geleden reed ik met onze rode Alfa op de auto weggesleeptsnelweg en de motor viel uit. In korte tijd kreeg ik meldingen dat er iets serieus mis was. Ik kon veilig aan de kant komen. Het was juist in een week dat ik veel aan het nadenken was over moeilijke en zelfs traumatische ervaringen in het verleden. Daar had ik een gesprek over gehad en daarna besloot ik een dagje uit te gaan. Maar toen ging dus de auto kapot en dat had óók best een traumatische ervaring kunnen worden. Maar al terwijl ik het meemaakte, voelde ik: dit gaat géén alleen-maar-nare ervaring worden. Natuurlijk, het wàs een nare ervaring, maar dus niet ‘alleen-maar’. De goede opvang begon gelijk al tijdens het gesprek met het takelbedrijf wat de auto wegsleepte. Ik zat naast de bestuurder van de gele takelwagen voorin en begon gelijk: “Nu durf ik nooit meer de snelweg op.” “O nee?” zei hij, en daarna ontspon zich een gesprek waarin ik me zeer begrepen en bemoedigd voelde. Een professional, met het hart op de juiste plek. En nu wist ik, voelde ik, merkte ik aan alles: “Als je gelijk goede opvang krijgt, dan is dat een enorm verschil!”

Vervolgens kregen we een leenauto, zodat we onze trouwdag nog een beetje konden auto bij pontvieren. En een hartelijke ontvangst bij onze garage, die volop met ons meedacht. Als zoiets gebeurt bij een oude auto, dan is hij technisch gesproken total loss. En een nieuwe motor erin zetten ….. zou je dat wel doen? Het is nogal ongebruikelijk en heel veel werk. Maar ze zagen hoe graag we dat wilden, en weet je wat….. we gaan op zoek! Naar een goede tweedehands motor. We doen het!

En nu kregen we het telefoontje: “Hij is klaar!” We konden hem weer ophalen. Ze hadden hem helemaal voor ons opgepoetst, als extraatje nieuwe matten erin, zodat hij er van binnen en van buiten als nieuw uitzag. Wat een heerlijk gevoel om weer in onze eigen oude vertrouwde auto te stappen. We hadden nog een half uurtje voordat we bij familie werden verwacht, en namen afscheid van augustus bij de rivier. En zeiden: “Hoera, we hebben hem weer”! tegen elkaar. Een geluks-moment!

En nu zeg ik het ook op m’n blog: Hoera, we hebben hem weer!

Langs de IJssel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Uitwaaien op Vlieland

Hoog water

Een kussen

Beertje Paddington met zuurstok

Comments

 1. Met tranen in de ogen voel ik jullie geluk. Wat fijn! 😀
  Knuf, Laura

 2. Beerta Bosch-Wichers Hoeth zegt:

  Wat fijn dat alles zo goed en snel is opgelost. Veel plezier van jullie “nieuwe” auto. Hartelijke groeten, beerta

 3. Wat heerlijk! Eind goed, al goed. Knuf

 4. miekequilt zegt:

  Wat fijn!! Goed geregeld door de garage en nu weer lekker kilometers maken.

 5. Mooi! Wat kan een mens toch gehecht raken aan een fijn autootje, hè? En vooral aan de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt…
  Heb jij indertijd de kleur gekozen, Margriet? “Ze” zeggen toch altijd dat het aan de vrouw is om de kleur te kiezen? En ja, rood is ook mijn favoriete kleur 🙂
  Zo, nu kunnen jullie in het blinkende rode autootje weer rondrijden, en ja, óók de snelweg op! Veel plezier!
  Groeten van Digna

  • Over de kleur van onze auto: wist je dat rode auto’s het goedkoopst zijn? Tegenwoordig heeft iedereen grijze of zwarte auto’s en nieuwe auto’s zijn haast nooit rood. Maar als je een tweedehands auto koopt, dan zijn de rode een stuk goedkoper omdat niemand die hebben wil omdat ze niet passen in die grijs-en-zwart-mode. En daar heb ik dus juist (rode) lak aan!

 6. Bedankt voor jullie reacties. We zijn een eindje Duitsland ingereden en hij gaat weer heerlijk! Ik vond het bijzonder hoe jullie met me meeleefden, bedankt!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen