Multi-generatiekastje

Gister haalde ik een oud kastje op uit het huis van m’n moeder en bij thuiskomst was er een pakketje voor me: ik kreeg een mooi oud handwerkje wat ik (straks) in m’n shop mag plaatsen. Ik zette het kastje even in m’n eigen huis, om uit te proberen hoe het daar staat. Maar nu gaat het weer de auto in, want we brengen het naar onze zoon.

Circulaire economie, en ook nog eens over meerdere generaties!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

De noorderzon zakt

Avatar: persoonlijke grafische representatie

Galajurk

Vijf jaar geblogd

Reacties

 1. Leuk toch, dat hergebruik!
  Bij mij in de kamer stond tot een paar jaar geleden het boekenkastje dat mijn moeder kreeg van haar ouders toen ze slaagde voor haar examen Huishoudschool. Het was het laatste oorlogsjaar, er was bijna niets te krijgen. Het is een kastje met glas in de deurtjes, het glas is blijkbaar al hergebruik, want het is niet helemaal helder (er zitten van die ‘druipers’ in, die zag je vroeger ook in de vensters). Mijn moeder moest toen huilen van geluk. Het kastje verhuisde mee toen ze trouwde, stond later op mijn kinderkamertje. Toen wij groter gingen wonen kwam het bij ons in de kamer en toen uiteindelijk onze meubels vernieuwd werden hebben we het even onder de trap geparkeerd (te pijnlijk om zomaar weg te doen). Inmiddels is het voorlopig een handige bewaarplaats voor oude foto’s en papieren uit het huis van mijn ouders. En daarna………..ja, dan moeten we er misschien toch afstand van doen ๐Ÿ™

  • Margriet Hof zegt:

   Ook aan kastjes zijn veel herinneringen verbonden! Mooi dat jouw moeder het verhaal heeft verteld van het eerste begin van het oude kastje, waar ze zo aan gehecht was. En daarna heeft het dus op heel veel plaatsen al gestaan en een plek gehad in jouw huis en leven. Je zou bijna een papiertje achterop plakken waarop de korte geschiedenis is geschreven. Maar eigenlijk kan iedereen die later zo’n kastje misschien tweedehands koopt, wel bedenken dat de vroegere eigenaren er gehecht aan zijn geweest.

   Wij brachten vandaag het ladenkastje naar onze zoon en vriendin en vertelden erbij dat het nu naar de vierde generatie is gegaan, want het is eerst nog van mijn oma geweest. Het was mooi om te zien dat ze er blij mee zijn.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen