Op de post

De meeste bestellingen zijn op de post! Eerst alles bij elkaar gezocht, ingepakt in cellofaan (ik twijfel wel eens of ik daarmee door moet gaan, want dat is toch ook weer extra plastik voor het milieu, maar het staat wel veel mooier), adressen geschreven, mailtjes beantwoord. Het meest populaire boek op dit moment is Sprang – Egyptisch vlechten. Dat werd maar liefst vier keer besteld! Voor andere liefhebbers: ik heb nog een paar exemplaren!

Ik kreeg al een paar mailtjes dat de ontvangers blij waren met hun bestelling. Ook bij mij lag er gister iets op de mat: een uitnodiging van de KPN om naar een informatie-inloop in de buurt te komen. Het was gelijk dezelfde avond al en samen liepen we er even heen. We konden vragen stellen over de technische kanten van glasvezel en over de aansluiting binnenkort, als de hele buurt voorzien is van kabels. Dat was toch wel weer leuk, om even wat te horen over dit hoog-technische gebeuren. Ik vroeg hoe het nu zit met de landelijke aansluiting en kreeg te horen dat deze nu op 30 procent zit. De komende tijd wordt er hard gewerkt om nog 1 miljoen huishoudens aan te sluiten. Dat betekent: heel veel stoepen openhalen, geulen graven, kabels erin, en de stoep weer dichtmaken. En dan kan de postbode er weer op lopen om pakjes naar brievenbussen te brengen, lekker op de oude manier.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een leuke tas

Tuinstoel onder boom

Eindje rijden, beetje dromen

Hollandse quilt op 5 mei aan boot

Rood wit blauwe quilt

Comments

 1. Cellofaan ligt inderdaad onder vuur en ik ben met je eens dat het er mooi uitziet.
  Op Youtube volg ik een aantal dames die journals maken en regelmatig wordt getoond dat ze een pakketje met journalspullen of journals toegestuurd krijgen van mede creatievelingen. Vaak worden die spulletjes in al dan niet gekleurd vloeipapier verpakt. Dichtgeplakt met een leuke sticker. Dan zie je nog niet wat er in het pakketje zit, maar het staat wel heel luxe.
  Een alternatief idee?

  • Margriet Hof zegt:

   Bedankt voor je meedenken. Vloeipapier is denk ik voor de boeken en tijdschriften die ik verstuur minder geschikt, omdat het niet stevig genoeg is. Ik krijg ook vaak bestellingen van meerdere boeken tegelijk, en dan bindt het cellofaan het pakketje samen.
   Vooralsnog voel ik me niet al te bezwaard over het cellofaan, omdat ik denk dat ik met het opnieuw in de roulatie brengen van tweedehandsboeken ook weer veel milieu-belasting juist voorkòm. En het is toch wel erg leuk om die boeken en tijdschriften vóór het opsturen er eerst zo mooi mogelijk te laten uitzien, met dat cellofaantje.
   Maar tips voor alternatieven zijn welkom, want het blijft natuurlijk toch milieu-belastend, al dat plastik.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen