Opgespannen borduurwerk

Achterkantopgespannen borduurwerk

Zo ziet een opgespannen borduurwerkje er van de achterkant uit. Een professionele inlijster doet het in principe ook zo, maar je kunt het ook makkelijk zelf doen. Het is even opletten bij het strakspannen dat je de randen niet scheeftrekt want dat blijf je later (als het borduurwerk in een lijstje zit) altijd zien. Dus tijdens het opspannen telkens controleren of je bij het aantrekken van de opspandraad het borduurwerk aan de voorkant niet scheef trekt.

En zo ziet een borduurwerkje er dus soms ook uit als ik het loshaal uit Los lijstje en achterkant opgespannen borduurwerkeen lijstje. Als het bijvoorbeeld al dertig jaar in zo’n lijstje heeft gezeten en het tijd is om het eruit te bevrijden. Oude lijstjes zijn soms niet meer mooi maar het borduurwerk kan vaak nog goed gebruikt worden voor iets anders. Bijna twee jaar geleden begon ik met mijn shop en schreef bij een paar borduurwerkjes aarzelend: “dit borduurwerkje kan heel goed gebruikt worden om te verwerken in iets anders.” “Dat snapt niemand”, kreeg ik als commentaar, “wat bedoel je daar nou mee?” Maar de tijd is verder gegaan en nu snapt iedereen het want het wordt volop gedaan. Oude borduurwerkjes gebruiken in een tas of als middenstuk met een patchwork rand: dat is mode!

En als de spanning te hoog is geworden, dan is het ook goed om de touwtjes wat te laten vieren. In de helft van het land is de herfstvakantie ingegaan: joepie! In de rij bij een winkel hoorde ik twee moeders praten over hoe nodig het is dat hun kind even vrij heeft. En zo zullen er nog wel meer zijn. Wij nemen het er ook even van en gaan een weekendje weg. Even wat ont-spannen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakt kussen op oude lappendeken

Fijne dagen gewenst

Tapisserie-tasje rozen

Oude borduurpatronen

Motieven uit Peru

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen