Oud handwerk in de zomerse hitte

Eén van de boeken die ik vanmorgen in m’n shop plaatste, heet: Connecting Art to Stitch. Ik hou wel van zulke titels! Ze zijn vernieuwend en getuigen van durf en enthousiasme. En de boeken laten zien wat er allemaal mogelijk is met nieuwe materialen en nieuwe durf.

Maar het is zo warm…. We doen helemaal niks met dit warme weer. Hoge temperaturen maken ons traag en opwinding om iets nieuws uit te proberen is nauwelijks op te brengen. Ik denk dat velen het liever zoeken in iets ouds en traditioneels, àls je al puf hebt om nog met handwerk bezig te zijn.

Het kan nog simpeler. In mijn tuin hangt al wekenlang een grote Finse loper. Ik liet hem zien toen ik net een lading éénjarige plantjes had gekocht om de tuin mee op te fleuren. De plantjes hebben goed hun best gedaan om fleurig te bloeien, maar ze hebben het nu wel zwaar in de hitte. En de loper hangt daar maar, week na week. Een vrolijk geweven kleed in de kleuren van de zomer. Tientallen keren per dag loop ik er langs, op weg naar binnen en naar buiten en weer naar buiten en weer terug. Telkens kijk ik ernaar en geniet ik ervan. Doen jullie dat ook: vrolijk handwerk in je tuin of aan je balkon ophangen?

Het is al half augustus. De bloemen in de tuin zijn bijna uitgebloeid en straks gaan we weer over op zijdjes of andere geborduurde bloemen. Dan gaan we wel weer Art to Stitch connecten. Maar nu nog niet. Ook al is het warm, de kunst is om tòch niet al te zeer te verlangen naar het einde van die warme dagen. Het is gewoon zoals het is. En het is ook wel een belévenis!

Dus ik loop tientallen keren per dag langs m’n Finse kleed, geniet van de zomerkleuren, denk terug aan de plantjes van twee maanden geleden en zie hoe de zomerzon alles verzengt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013