Patroon schellekoord eekhoorntje/eendje/eikeltjes

Bij een bestelling van wat tijdschriften had iemand erbij geschreven dat ze op zoek was naar het borduurpatroon van het schellekoord met eikeltjes en eekhoorntje. Dat zou in de tweede helft van de zestiger jaren in de Ariadne hebben gestaan, schreef ze erbij. De tijdschriften wilde ze ophalen, en toen we daarvoor een afspraak maakten mailde ik dat ik de stapels Ariadnes wel zou klaarleggen. Terwijl ik dan thee zette, mocht zij die Ariadnes wel doorbladeren. En zo kwamen twee vrouwen bij me op bezoek. De één ging gelijk bladeren, en met de ander raakte ik aan de praat. Er stond thee op tafel, en een paar flinke stapels Ariadnes.

Tot onze verrassing was het al na een korte tijd: bingo! Patroon gevonden! Het bleek in de tweehonderdtweeënvijftigste Ariadne te staan, van december 1967. Daar was ik verrast over, want ik had gedacht dat het patroon nog veel ouder zou zijn. Maar Ariadne had besloten om tegemoet te komen aan veelvuldige verzoeken (schreven ze in de inleiding) om dit patroon nog een keer te publiceren. Dus het zal inderdaad nog wel veel ouder zijn, en het zou kunnen dat mijn grootmoeder het vroeger ook nog heeft geborduurd.

Nu wilde ik daar wel een blogje over schrijven, want ik denk dat vast nog meer borduurliefhebbers goede herinneringen hebben aan dit schellekoord, en die oude Ariadne misschien wel willen kopen. Maar ik had nog geen foto van het schellekoord, en in die Ariadne stond er ook geen. Vanmiddag ging ik naar m’n zus. “Mag ik je schellekoord van het eekhoorntje/eendje/eikeltjes even fotograferen? Ik hing het bij haar aan de schutting. Dat levert meestal geen goede foto’s op, maar je moet toch wàt met dat lange ding? Het leverde me nog wel twee roosjes op!

Weer thuis maakte ik een collage van de schellekoord-foto’s. In dezelfde volgorde als het patroon. Zo, nu weten andere zoekers ook waar dit patroon nog te vinden is!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Roodborstjes

Verven met plantaardige stoffen

Borduurpatronen voor poppenhuizen

Picknickkleed in HongKong

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen