Stille zaterdag

Venster in kerk
Na alle drukte, hektiek, drama, heftigheid, onrust, en ongelooflijke gebeurtenissen, is er een dag van stilte. Stille zaterdag is de stilste dag in de geschiedenis van de mensheid. Een dag om verdriet te verwerken,  om tot stilstand te komen, om te rusten. Om tot je door te laten dringen wat er allemaal gebeurd is.

kleedje in kerk Westeremden
Een paar maanden geleden was ik in het eeuwenoude kerkje van Westeremden, in Noord Groningen. We waren eerst naar de naastgelegen oude Pastorie geweest die door Henk Helmantel opnieuw is opgebouwd en waar hij nu zijn kunst exposeert. Onder de indruk van wat we hadden gezien maakte ik ook een paar foto’s in dit verstilde kerkje, waar het licht zo mooi naar binnen viel. Ook een gebreid kleedje kan de rust accentueren en de kwetsbaarheid van het leven benadrukken. Het contrast tussen het witte gebreide garen en het ruwe hout.

Kerk Westeremden
Stille zaterdag is de laatste dag van de lijdenstijd. De dag is zo gaan heten omdat op stille zaterdag de klokken niet meer luiden, tot aan de paaswake. Voor mensen die niet speciaal met het geloof bezig zijn is het misschien een dag om te denken aan ouders of andere geliefden die er niet meer zijn. Wat het weer betreft, belooft het een mooie lentedag te zijn. Ik wens iedereen een goede, mooie, rustgevende stille zaterdag toe.
In m’n nieuwsbrief van vorige week heb ik al aangekondigd dat ik deze zaterdag geen nieuwsbrief verstuur. Daarmee doe ik het vandaag even wat rustiger aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.