Truien van topontwerpers

Sommige prachtige oude huizen in de binnenstad van  Brugge zijn nu deftige modewinkels. Een paar weken geleden was ik hier een dagje en ik keek niet alleen naar de schitterende gebouwen (die veel toeristen trekken) maar ook naar de mode.  De zachte kleuren van de karakteristieke huizen komen terug in deze zalmkleurige trui en het camel vest die ik in een etalage fotografeerde. Topmode in een wereldstad! Het was leuk om in de etalages te zien hoe grof gebreide truien volop mode zijn. Vorige week zag ik het ook in Utrecht en iedereen kan het in de etalages van je eigen stad ook zien. De truien en vesten die nu in de (top)mode zijn, zijn eenvoudige modellen, van grove wol gebreid op dikke pennen en de gebruikte garens zijn zacht en luchtig.

Truien van Topontwerpers : daar waren we in 1986 ook al in geïnteresseerd. In dit boek staan patronen (en labels) van ontwerpers die in die tijd bekend waren Het heeft breisters altijd aangesproken om truien van beroemde ontwerpers te willen namaken. Die ontwerpen van toen waren wel wat ingewikkelder dan de ontwerpen van nu. Want wat we nu in de etalages zien, dat kan een handige breister zonder boek of patroon misschien wel zò namaken!

En wat spaar je dan uit? In de etalage in Brugge stonden deftige kleine kaartjes die de prijzen aangaven. Deze toppers kosten iets van 250 euro…. Stimulerende prijzen dus om zelf zoiets te gaan breien!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geel-groen kleedje Beiersbont

Knipplaat aankleedpoppen met klederdracht Walcheren

Knipplaten klederdrachten

Oude handwerkboeken: samen aan het werk

Water in de warmte

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen