Verven met plantaardige stoffen

Twee handwerkboekjes en fles olijfolie

Een herinnering kwam boven, toen ik een paar maanden geleden blogde over het boekje “Verven met plantaardige stoffen“.  Ik legde het boekje op een bedje van uienschillen want ik wist nog van vroeger dat die gebruikt kunnen worden om te verven. Ik had vroeger een vriendin die heel veel uienschillen kon gebruiken en die spaarde ik voor haar en telkens als ik haar zag leegde ik mijn uienschillen-netje bij haar.

Dat was dertig jaar geleden. Later verhuisden we, en zij ging zelfs helemaal naar Griekenland. Daar heeft ze nu een boomgaard met olijven. Dat geeft natuurlijk ook goud-geel resultaat. We hadden ruim twintig jaar geen contact gehad. Toen dacht ik: Ik heb een blog die iedereen kan lezen, en waarom dan niet m’n oude vriendin? Dus mailde ik haar en haalde die herinnering op: “Weet je nog dat ik vroeger uienschillen voor je spaarde? Ik heb er nu een blogje over; wil je dat eens lezen?” Haar antwoord was: “Ik kom binnenkort naar Nederland, dan zal ik wat voor je meenemen!” En zo vond ik via m’n blog een vroegere vriendin weer terug. Ze kwam op bezoek en nam inderdaad wat voor me mee: haar oude boekje waar ze vroeger uit leerde om zelf te verven met plantaardige stoffen. Precies hetzelfde boekje als waar ik over had geblogd! En ook nog een boekje over weven. En ook nog een fles olijfolie van eigen produktie. Dat zijn van die momenten dat ik denk: Bloggen is superleuk! Ik krijg er niet alleen nieuwe contacten door, maar vind ook oude contacten weer terug!

Tijdens haar bezoek zaten we vanaf de begroeting gelijk geanimeerd te praten. Dertig jaar werd moeiteloos overbrugd. Ze zat gewoon bij mij op de bank en vertelde over waar ze nu woont. Ze bladerde in een oud boek (dat had ik toevallig net liggen) en wees daarin een kolossaal collosseum aan en zei: “Kijk, dat is eigenlijk in onze achtertuin!” En toen zei ze ook nog dat ik wel op bezoek mocht komen. Toen dacht ik helemáál: Uienschillen sparen …. blogje……mailtje….. dit is leuk!

Boekje verven met plantaardige stoffen

Voor de duidelijkheid: Dit nieuwe exemplaar van het boekje “Verven met plantaardige stoffen” is het originele exemplaar van mijn vriendin. Het boekje is helemaal op reis geweest naar Griekenland en nu te koop in mijn shop! (Het andere exemplaar waar ik een paar maanden geleden over blogde was al verkocht.) Ook het boekje “Eenvoudig weven” wat ik van haar kreeg is te koop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Pauwencape van Yvonne Scheele

Nuttig en fraai

Jute tas met tulpensteek

De vrouw en haar huis

Comments

  1. Enig, wat leuk om via je blog weer bij haar uit te komen!
    En zo’n achtertuin is de moeite waard om eens te gaan bekijken 😉

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen