Vrolijk op de post

Voor het versturen van bestelde boeken en tijdschriften gebruik ik oude (ongebruikte) postzegels van tien jaar geleden. Daardoor kan ik de porto lager houden dan de officiële posttarieven. Ik bereken de porto van twee tariefs-verhogingen geleden. Een bijkomend voordeel is dat de enveloppen er vrolijk uitzien! Dat wordt door de ontvangers wel gewaardeerd. Momenteel ben ik bezig met een serie “Mooi Nederland“. Er zitten vijf zegels van 44 cent op zo’n velletje en die vul ik dan aan met de postzegels die nodig zijn voor enveloppen tussen de 100 en 350 gram of tussen de 350 gram en 2 kg.

Afgelopen maandag gingen deze bestellingen op de post. Op maandag is het altijd wat meer dan anders, opgespaard van het weekend. Eén van deze enveloppen is helaas niet aangekomen. Nu heb ik een vraag, aan degenen die misschien hun eigen envelop van deze foto herkennen, maar ook aan anderen die wel eens wat bij me hebben besteld. Ik geef na een bestelling altijd aan dat iets dezelfde dag of de volgende dag (of maandag, wanneer de bestelling in het weekend is gedaan) op de post gaat. En de bedoeling en verwachting is dat iets dan ook de volgende dag wordt bezorgd. Nu is m’n vraag: is het jullie wel eens opgevallen dat iets làter werd bezorgd dan verwacht? Dus nìet de volgende dag (nadat ik had aangegeven iets op de post te doen) maar làter?

Ik wil dit nu navragen omdat ik bang ben dat die hoeveelheid postzegels misschien voor vertraging zorgt. Ik heb daar nog geen enkele andere aanwijzing voor, maar het zou misschien toch kunnen. Over het algemeen zijn de mensen die iets bij mij bestellen heel geduldige mensen. Ook degene wiens bestelling deze week niet was aangekomen, begon pas mij te mailen op donderdag. Toen had ze dus al enige dagen gewacht. Ik denk dat anderen ook erg geduldig zijn (en die eigenschap wordt gewaardeerd), maar nu wil ik juist graag weten of er meer mensen zijn die langer hebben moeten wachten dan verwacht.
Laat het me even weten!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Blauw kantklossen

Tas uit Thailand

Witborduren

Geborduurde grachtenhuizen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen