Waardemeters

“Een huis leeg maken vraagt tijd en moed, bij elke kast trek je weer een lade open in je ziel.
Alle dingen worden waardemeters.”

Deze reactie kreeg ik een paar dagen geleden van een bloglezeres. Ze had wat besteld, en soms komt er dan een korte uitwisseling, waarbij mijn blogjes meestal het uitgangspunt zijn. Soms hebben we dan even herkennings-contact. Bij deze reactie was ik verrast: bij elk item wat je tegenkomt is het alsof je een lade opentrekt in je ziel. Wat mooi gezegd! Ja, zo was het voor mij de afgelopen maanden, waarin ik bezig was het ouderlijk huis op te ruimen. Er werden heel wat laatjes opengetrokken….

Van een andere bloglezeres kreeg ik een mooie kaart. Deze zelfgemaakte kaart kwam vlak voor Pasen, op de dag dat ik de sleutel van het ouderlijk huis had ingeleverd. Een kaart vol symboliek. Ik legde hem op het mozaïek-tafeltje. Eerst stond dit tafeltje bij mijn moeder in de gang. Nu bij mij. Ook het tafeltje was een ‘waardemeter’, die ik graag mee wilde nemen.

Soms is het wel leuk om te schrijven naar iemand die je niet kent“, schreef de eerstgenoemde lezeres. Ook dat vond ik mooi gezegd. In feite doe ik niet anders, met mijn blogjes. Ik schrijf naar lezeressen van wie ik de meesten niet ken. De afgelopen maanden heb ik meerdere keren gemerkt dat jullie mijn blogjes over de persoonlijke dingen waardeerden. Daarom wil ik ter afsluiting nog met jullie delen wat er op de kaart stond. Wie weet vinden anderen ook herkenning in deze woorden. Het gedicht is geschreven door Dick Werner.

Zij was niet meer,
zij was gestorven;
maar toch was ied’re dag
niet zonder haar.
Zij leefde ergens binnen ons
en had, ondanks haar dood
ons veel te zeggen
wat we nog niet wisten
en wat ons tot luist’ren verbond
Zo bracht haar dood
weer and’re dingen samen.
Wij leefden met haar voort.”

Het is vandaag de laatste dag van april. Met de laatste rit naar m’n dochter om nog wat meubels weg te brengen is nu voor ons een periode afgesloten. De afgelopen periode zochten we veel spullen uit. Er waren dingen van waarde, meubels van waarde, brieven van waarde, herinneringen van waarde. En ook handwerk van waarde. Maar bovenal is waardevol de rijkdom die we mochten ontvangen van een moeder die van God hield, van het leven hield en die van ons hield. We hebben veel om dankbaar voor te zijn en we mogen voort-leven met die rijkdom.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tropische vogels en vlinders op mijn tapisserietasjes

Berliner woolwork

Perfecte vierkanten borduren

Aanwijzingen gehaakte tasjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen