Kleine geborduurde kussentjes

Deze kleine kussentjes maakte ik van ‘verweesde borduurwerkjes’ van anderen. Sommige borduurwerkjes waren niet af, bijvoorbeeld de weergave van de dobberende ark. Daar moest nog iets in de vier hoeken; het patroon had ruimte gelaten voor initialen of jaartallen maar dat vond ik niet mooi. Ik borduurde vier sterretjes en maakte er een kussentje van. Andere borduurwerkjes vulde ik helemaal op met een opvulkleur, zoals het roosje, zodat je het stramien waarop was geborduurd niet meer zag. Ook de twee hartjes kregen zo’n opvulbeurt. Of alleen een geborduurd randje.

Ik vind het altijd leuk om iets op te knappen of af te maken en er iets eigens van te maken. Na het maken van een kussentje maak ik dan nog een foto, en daarna verdwijnt het kussentje in een grote mand. Die mand kieperde ik eind van het jaar om en vorige week liet ik drie foto’s zien van alle kussentjes die ik (helemaal) zelf heb gemaakt. Vandaag een foto van wat ik m’n ‘halffabricaten’ noem.

2 gedachten over “Kleine geborduurde kussentjes”

    1. Hallo Titia,
      Dank voor je reactie, en ik vond het ook heel leuk om die kussentjes te zien op de blog van waar je naar linkte. Mooi om te zien hoe zij die vintage borduurwerkjes verwerkt, heel inspirerend ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.