Boeken Decoratie met textiel


In de Victoriaanse tijd werd lavendel een favoriete geur en wondermiddeltje om rustig te blijven of te worden. Er werden allerlei mooie zakjes van kant gemaakt om gedroogde lavendel in te bewaren. De liefde voor deze sterkgeurende plant bleef heel lang in stand en nu nog steeds spreken de sierlijke zakjes met gedroogde lavendel aan, vooral in combinatie met strikjes, lintjes, kantjes en snoezige snuisterijen. Het boek Lavendel en oud kant geeft allerlei voorbeelden om zelf  Victoriaanse versieringen te maken.
In die Versieringstijd van Weleer werd er ook volop gebruik gemaakt van prachtig textiel en wandbehang. Het Victoria & Albert museum in Londen heeft een flinke collectie en het boek Fabrics and Wallpapers toont daarvan de mooiste foto’s. De introductie begint met een citaat van Willilam Morris: Whatever you have in your rooms, think first of your walls, for they are that which makes your house a home.

De boeken van Laura Ashley verschenen in een tijd dat het versieren van ons interieur volop in de belangstelling stond. Mede door de aandacht van de media en de grote keus in veel woninginrichtingszaken kwam er ook volop aandacht voor decoreren met textiel. De boeken met Woonideeën van Laura Ashley waren geliefd. Boeken zoals Stoffen & Accessoires verouderen eigenlijk niet; ze zijn nog steeds heel mooi om inspiratie uit te halen.

Dus we kunnen beginnen met de muren en dan een klein lavendelzakje naaien,
of we kunnen beginnen met een klein lavendelzakje te naaien en dan besluiten de muren opnieuw te behangen (als je tenminste geen gestucte muur hebt).
Als je van de Victoriaanse stijl houdt, dan is er altijd wel wat moois toe te voegen of een inspiratie-boek door te bladeren.

Ik begon deze morgen met het opdoen van wat lavendelolie op m’n hand. Ik kocht laatst ergens een probeerflesje met essentiële olie, en ja… het is inderdaad essentieel…. wat ruikt dat toch heerlijk! Terwijl ik typ ruik ik steeds de lavendelgeur….
Maar nu moet ik wat aan m’n eigen huis gaan doen. M’n man was een week op reis, en morgen komt hij weer terug. Tijd om eens wat te gaan opruimen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.