Aanbieding Ariadnes zeventiger jaren

Ariadne ging in de zeventiger jaren met de tijd mee: oude handwerktechnieken stonden nog steeds centraal, maar ze werden nu ingezet om hippe en kleurige resultaten te bereiken. Alles was bont en vrolijk en soms een tikkeltje gewaagd, maar tegelijkertijd ook nog degelijk en vertrouwd. Verrassend en vernieuwend, zoals bij die jaren paste.

De Ariadnes uit de tachtiger jaren worden vaak bij mij besteld, want daar hebben vrouwen nog herinneringen aan en velen willen graag een bepaalde trui opnieuw breien. En dan is het ook leuk om te zien hoe lang die patronen in de herinnering zijn gebleven.
Maar de Ariadnes uit de zeventiger jaren worden minder vaak besteld, omdat de herinneringen daaraan meer bij onze moeders horen dan bij ons. Toch zijn het voor handwerksters-van-nu weer leuke tijdschriften! Ze staan boordevol uitleg van technieken en patronen die nu weer leuk zijn.

Van de jaartallen 1970, 1971, 1972, 1974, 1975 en 1976 laat ik telkens tien nummers zien. En dat is om ze nog eens onder de aandacht te brengen (in het jaar dat Ariadne haar 75 jarig bestaan viert). En het is voor een leuke aanbieding:
Tien nummers van deze jaren voor € 15,00. Daar komende verzendkosten nog bij.

Waarom geen 12 nummers? Omdat het op deze manier mij de vrijheid geeft om het voorraad te minderen, en ik dan wat kan variëren per jaartal. Soms heb ik dan net niet genoeg voor een complete jaargang, en als ik 10 nummers bij elkaar kan zoeken dan lukt het wel. Die tien nummers zijn dan een leuke verrassing en misschien een leuke kennismaking met deze seventies-Ariadnes.

Dus alles wat nu weer hip is: visserstruien, gehaakte randjes, gebreide mutsen, Bretonse strepen, Noorse motieven, macramé-hangers, regenboogkleuren, plantaardig verven, aandacht voor merklappen, borduren op je spijkerbroek en nog veel meer, dat staat àllemaal in deze Ariadnes!

Leuke nummers dus, en een leuke aanbieding! Tien voor 15 euro, dat is 1,50 per stuk.
Bestellen kan door mij een mailtje te sturen.
Van elk jaar heb ik ongeveer drie stapeltjes beschikbaar.

1 gedachte over “Aanbieding Ariadnes zeventiger jaren”

  1. Nu zie ik waar dat vaasje met veldbloemen van is! Dus van een Ariadne. Kwam dit boeketje wel vaker kant-en-klaar tegen en was dus een geliefd motief.
    Ook apart om te zien: een patroon van klein hoefblad, toch niet een bloemetje dat snel als borduurpatroon voorbij komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.