Baltimore quilts

Boek red and green applique

Baltimore quilts zijn applicatie quilts, meestal opgebouwd uit meerdere blokken. Deze manier van quilten ontstond in Baltimore, Amerika, halverwege de 19e eeuw. Er werden veel bloemen in vazen en kransen afgebeeld, en fruit in manden. Veel sierlijke en bloemrijke motieven. Lange tijd was deze manier van quilten wat minder bekend, maar de laatste jaren is er weer een enorme opleving van deze quilt-vorm.
Op mijn nieuwe quilt-aanwinst ligt een mooi boek met tientallen voorbeelden en patronen op ware grootte. Als je het doorbladert, krijg je zin om alles aan de kant te gooien en alleen nog maar Baltimore-quilts te gaan maken. Waarom ook niet?

Dit boek heeft als bijzonderheid dat het door de auteur is gesigneerd. Met de ‘best wishes’, staat er ook nog bij in mooi Amerikaans handschrift. Vroeger was elk blok ook een soort handtekening, van de maakster. In de tijd dat deze album-quilts ontstonden, werd er door meerdere vrouwen aan gewerkt. Ieder maakte een blok, en die werden dan samengevoegd. Elk blok was een dierbare herinnering aan gekoesterde vriendschap.

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Wandkleed Leer ons alzo onze dagen tellen

Dankdag

Markt in Zutphen

Gracroshi?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen